IZ KOPRA DO FRANCIJE: Primorci danes iz prve vrste navijajo za Pogačarja (FOTO)

Koper

Na kolesarski dirki po Franciji bo danes na sporedu 13. etapa od Chatillon-sur-Chalaronna do vrha Grand Colombiera (137,8 km). Na francoski državni praznik je pričakovati sijajno vzdušje po celotni trasi, na zaključnem vzponu pa začetek odločilnih bojev za zmago na Touru. Tam so tudi Primorci, ki so prišli iz Kopra podpreti Tadeja Pogačarja.

Primorci so se na 1000 kilometrov dolgo pot odpravili z avtodomi, krenili so iz Kopra. Iz fotografij je razvidno, da je vzdušje vrhunsko. Trenutno so na prizorišču Pogačarjeve največje zmage do sedaj, nam je sporočil bralec.

Zanj navijajo skupaj z njegovo družino, o čemer priča tudi fotografija s Pogačarjevim očetom in sestro.

Slovenski as Tadej Pogačar ima na zaključni vzpon (17,4 km/7,1 %) lepe spomine, saj je ob prvi skupni zmagi na Touru pred tremi leti eno od treh etap osvojil prav na Grand Colombier. Takrat je na vrhu ugnal rojaka Primoža Rogliča.

Čeprav četrtek ni prinesel razlik med najboljšimi, so številni kandidati za visoka mesta v skupnem seštevku porabili precej moči ob zelo hitri prvi polovici 12. etape.

Danec Jonas Vingagaard in Pogačar sta ves čas pazila drug na drugega, ob hitrem ritmu pa bila ves čas v ospredju. Danes podobnega začetka ni pričakovati, bo pa toliko bolj zanimivo na zaključnem vzponu.

V ekipi Jumbo-Visma pričakujejo Pogačarjeve napade. "Jutri bo dan za Pogačarja, saj gre za bolj kot ne ravninski začetek etape, nato pa eksplozivno dirkanje na zaključni vzpon. Zato bomo bolj obrambno naravnani," je za Eurosport po koncu četrtkove etape dejal Merijn Zeeman, eden od športnih direktorjev nizozemske ekipe.

V skupnem seštevku ima Vingegaard 17 sekund naskoka pred Pogačarjem, tretji je Avstralec Jai Hindley, ki zaostaja 2:40 minute.

Petkova etapa predstavlja uvod v zahteven konec tedna, saj tako v soboto kot nedeljo sledita zahtevni gorski etapi. Tudi v zadnjem tednu bodo na svoj račun prišli predvsem hribolazci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija