INTEREUROPA HITRO DOBILA NOVO VODSTVO: Damijan Vajs imenovan za predsednika uprave

Koper

Nadzorni svet Intereurope je na današnji seji za novega predsednika uprave družbe imenoval Damijana Vajsa, ki bo štiriletni mandat nastopil 1. januarja. Na tem položaju bo zamenjal Marka Cegnarja, ki se je z nadzorniki dogovoril o sporazumnem prenehanju mandata. V upravi Intereurope ostaja dosedanji namestnik predsednika uprave Marko Rems.

Vajs je večino kariere posvetil delu v komerciali in logistiki in ima na logističnem področju 12 let delovnih izkušenj, so ob njegovem imenovanju na mesto predsednika uprave zapisali v Intereuropi. V skupini Pošta Slovenije Vajs deluje osem let, od tega šest kot poslovodnik odvisne družbe PS Logistika, je družba objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

"Ob prevzemu funkcije predsednika uprave družbe Intereuropa se Marku Cegnarju zahvaljujem za dosedanje vodenje Intereurope. Funkcijo predsednika uprave prevzemam s polno odgovornostjo in zavedanjem o pomembnosti storitev, ki jih skupina Intereuropa preko mreže dvanajstih odvisnih družb v devetih državah jugovzhodne Evrope in Ukrajine zagotavlja svojim kupcem," je dejal Vajs. Napovedal je, da bo sledil že začrtanemu strateškemu razvojnemu programu skupine do leta 2025 ter si prizadeval za njeno nadaljnjo rast in razvoj znotraj skupine Pošta Slovenije.

Cegnar se je z nadzornim svetom sporazumno dogovoril o prenehanju funkcije z 31. decembrom. Februarja 2016 je bil imenovan za člana uprave Intereurope, novembra 2019 je po razrešitvi Ernesta Gortana sprva začasno prevzel vodenje družbe, novembra lani pa je nastopil poln, štiriletni mandat na čelu koprskega logista.

Da se Cegnarju na vrhu Intereurope maje stol, se je sicer namigovalo že dlje časa, o čemer smo v preteklosti že poročali

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija