NA KONCU MIREN, SPORAZUMNI RAZHOD: Cegnar ne bo več vodil Intereurope

Koper

Marko Cegnar z novim letom ne bo več vodil Intereurope. Z nadzornim svetom se je namreč sporazumno dogovoril o prenehanju funkcije z 31. decembrom. Nadzorni svet koprskega logista bo novega predsednika uprave imenoval v prihodnjih dneh, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Tako kot smo včeraj prvi poročali, je danes res prišlo do sprememb na čelu Intereurope. Že nekaj časa so se namreč širile govorice o zamenjavi predsednika uprave in možni scenariji, kaj se bo zgodilo. Prav tako pa smo danes razkrili tudi neuradne informacije, da naj bi se Cegnar z razrešitvijo strinjal, kar so sedaj potrdili tudi v koprskem logistu. 

"Nadzorni svet družbe Intereuropa je na današnji seji potrdil sklenitev sporazuma s predsednikom uprave Markom Cegnarjem o prenehanju funkcije predsednika uprave in prenehanju pogodbe o zaposlitvi za predsednika uprave. Na podlagi sporazuma bo predsedniku uprave mandat prenehal 31. decembra," so sporočili iz Intereurope, podrobnosti pa niso navedli.

Cegnar je bil februarja 2016 imenoval za člana uprave Intereurope, novembra 2019 je po razrešitvi Ernesta Gortana sprva začasno prevzel vodenje družbe, novembra lani pa je nastopil poln, štiriletni mandat na čelu koprskega logista.

"Z veliko mero začudenja" so novico sprejeli v Obalni sindikalni organizaciji - KS90. "Že sama poteza nadzornega sveta, da razpravljala o usodi predsednika uprave po tako kratkem obdobju, je skrajno nenavadna ter nevsakdanja, saj so poslovni rezultati Intereurope nad pričakovanji in zastavljenimi cilji," so zapisali. Menijo, da gre za del skrbno premišljene strategije, kjer se ključne funkcije v izjemno strateških družbah osvaja z nameni, ki delavstvu ne morejo prinesti nič dobrega. "Ponovnega igranja z usodami zaposlenih ne bomo dovolili," so napovedali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  24 .12. 2021 ob  14: 04
Mislim, da je Cegnar zelo blizu vrhu Pošte Slovenije. To pa obvladuje SDS.
Obala1 |  23 .12. 2021 ob  20: 20
12
Kaj povedat o SDSu a, deluje pametno? Unicujejo vse cesar se dotaknejo In Edina logična resitev bi bila, da vsi koncajo v zaporu a glupi narod ki jih voli naj se pokrije z usesi In 4 leta naj ne hodi ven
Stiv Rivs |  23 .12. 2021 ob  19: 01
Najprej pride novi generalni direktor, potem pa sledijo ostali.
In ajde, jovo na novo novim delovnim zmagam naproti.
td |  23 .12. 2021 ob  18: 04
13
SDS tolpa se trudi čimbolj uničit Slovenijo, da oteži vladanje vsaj dvem naslednjim vladam. Potem pa se bo ponujal spet kot rešitelj, ljudje pa bodo vmes pozabili kaj je ta stvor s svojimi hordami naredil Sloveniji. Upam, da jih naslednja valda vse nastavljence eskpresno katapultira čez vhodna vrata vseh ustanov, kjer se bodo nasrali. Naj jim plačajo vse odškodnine, samo, da izginejo iz gospodarstva. Golazen.