NEURADNO S SEJE NADZORNIKOV INTEREUROPE: Odločali naj bi o sporazumni prekinitvi pogodbe s Cegnarjem

Koper

Neuradne govorice, ki so se včeraj razširile po Obali, da naj bi na današnji seji nadzornega sveta Intereurope prišlo do kadrovske spremembe oziroma predloga o razrešitvi direktorja Marka Cegnarja, dobivajo vedno bolj oprijemljivo obliko. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah, naj bi namreč nadzorni svet Intereurope danes odločal o sporazumni prekinitvi pogodbe z aktualnim direktorjem. 

Mark Cegnar

Dan pred današnjo napovedano sejo nadzornega sveta Intereurope so v javnosti zaokrožile informacije o domnevnih kadrovskih spremembah na vrhu koprskega logista. Na seji naj bi predlagali zamenjavo direktorja Intereurope Marka Cegnarja, ki je mandat nastopil leta 2019 in od takrat uspešno vodi družbo. Po naših najnovejših neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi nadzorniki na današnji seji odločali o sporazumni prekinitvi pogodbe z aktualnim direktorjem, kar nakazuje, da se Cegnar z razrešitvijo strinja.

Zamenjavo naj bi predlagal predsednik nadzornega sveta Intereurope Tomaž Kokot, ki je hkrati tudi začasni generalni direktor Pošte Slovenije, sicer član Slovenske demokratske stranke. V njegovi predstavitvi na spletni strani stranke med drugim piše, da se je Kokot aktivno vključil v politiko leta 2005 na pobudo gospoda Kovačiča. Bil je podpredsednik podmladka SDS ter član strokovne komisije za gospodarstvo in zunanje zadeve. 

Pošta Slovenije je sicer večinska lastnica Intereurope. Po neuradnih informacijah več virov pa naj bi Kokot tako trasiral imenovanje novega direktorja, in sicer Uroša Resnika. Slednji je od sredine oktobra zaposlen pri Pošti Slovenije kot direktor procesov in napredne analitike. Kokot pa je funkcijo začasnega generalnega direktorja Pošte Slovenije nastopil 1. aprila letos. 

Kot je razvidno s spodnje fotografije, ki jo je Kokot leta 2017 delil na družbenem omrežju Facebook, naj bi bil Resnik v tesni povezavi s Kokotom, bil naj bi boter Kokotovih otrok.

Na Kokota smo včeraj naslovili sledeča vprašanja: Ali je na dnevnem redu današnje seje nadzornega sveta tudi točka o kadrovskih spremembah? Ali drži, da bo na mizi predlog o razrešitvi aktualnega direktorja? Kdo naj bi ga zamenjal? Ali ste zamenjavo predlagali vi? Če to drži, koga nameravate predlagati za novega direktorja Intereurope? Morda Uroša Resnika? Če je odgovor pritrdilen, zakaj? Ali sta vajini osebni življenji kakorkoli prepleteni oz. kakšno je vajino poznanstvo?

Na vse skupaj Kokot danes odgovarja: "Skladno z zakonodajo in statutom je za imnovanje/razrešitev poslovodnih oseb v družbi Intereuropa pristojen nadzorni svet Intereurope. V primeru kakršnihkoli kadrovskih sprememb bo javnost o tem obveščena prek Seoneta Ljubljanske borze. Uroš Resnik ni v nobeni povezavi z Intereuropo."

Informacije o domnevno napovedanih kadrovskih zamenjavah so včeraj v obalnih gospodarsko-političnih krogih povzročile precej negodovanja, predvsem zaradi slabega priokusa, ki ga je v preteklosti pustila Janševa vlada z imenovanjem Andreja Lovšina na čelo Intereurope in njegovih afer, ki do danes še niso povsem rešene.

Delavce skrbi, kaj bo s podjetjem

Ali so morda seznanjeni z napovedanimi zamenjavami, smo vprašali predsednico sveta delavcev Intereurope Tjašo Benčina. "Govori se, da naj bi prišlo do določenih zamenjav, ne vemo pa kakšnih, niti koga naj bi se zamenjalo in zakaj. Sicer pa so te govorice aktualne že vse od poletja," pravi Benčina in dodaja, da delavce skrbi, kaj bo s podjetjem:

"Ker smo takšne zamenjave že imeli. Zgodijo se stvari, ki za delavce niso dobre. Če se samo spomnimo, kaj se je dogajalo leta 2009, ko je bil predsednik uprave Andrej Lovšin. Trenutno Intereuropa posluje zelo dobro in upamo, da do kakšnih sprememb na vrhu ne bo prišlo. Se pa bojimo, kaj bo."

Intereuropa je pred enajstimi leti zoper Lovšina vložila odškodninsko tožbo v višini 37,5 milijona evrov. Avgusta letos so v javnost prišle informacije, da je trenutni predsednik nadzornega sveta Kokot naklonjen umiku tožbe, niso pa temu naklonjeni ostali člani nadzornega sveta.

Andrej Lovšin in Tomaž Kokot

Spomnimo, Intereuropa je pod Lovšinom za izgradnjo logističnega terminala Čehov v Rusiji brez vednosti nadzornega sveta plačala 140 milijonov evrov, namesto odobrenih 40 milijonov. To jo je pahnilo na rob stečaja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  23 .12. 2021 ob  12: 06
Stiv, ne pozabi, da je Janša tudi partijec!
vseved |  23 .12. 2021 ob  11: 08
Če me spomin ne vara, je tudi Cegnar prišel na čelo uprave skozi zadnja vrata.
Stiv Rivs |  23 .12. 2021 ob  10: 52
@darko56
Ma ne mi reč.
A Bavčar, Časar, Lovšin, Valant, Kokot in vsa ostala banda partijcev, ki že desetletja kradejo po Istri kaj so ?
Brez dvoma so ravno tvoji Slovenci iz notranjosti.
Sami forešti de merda, kot vaši prjatli čefurji.
darko56 |  23 .12. 2021 ob  10: 34
-5
ja Ištrijan |. ampak za zaščito pred Čefurji in ne Slovenci iz notranjosti!
Ištrijan |  23 .12. 2021 ob  08: 26
Kdaj bo že končno postavljen tisti visok, trden zid na Črnem Kalu.....!!!!!
Stric iz ozadja |  23 .12. 2021 ob  06: 59
-14
S takim prispevkom in seveda razmišljanjem se neposredno priznava, da je Intereuropa "naša". Tipična socialistično-komunistična (Udbovska, SDVjevska....) pričakovanja, da pač je samoumevno, da je to njihovo in lahko samo oni lahko molzejo denar iz takih družb. Medij regionalobala pa itak v duhu "našizma"..... tega "naši", levi mediji itak že povsem javno izkazujejo svojo politično in drugo usmeritev. A razglašajo se pa za neodvisne in objektivne ter nepolitične. Kot ves ostali social-komununistični propagandni stroj: samo mi smo lastniki resnice in jo razagamo.
ManofSteel |  22 .12. 2021 ob  23: 04
-16
Vsekakor ti lahko zatrdim, da v tej državi smo ljidje, ki dosegamo visoke cilje...a žal jih nimamo s klm delit, če pa celotrn sistem deluje pod paraziti,ki ne delajo oz. ustvarjajo samo minus.
ManofSteel |  22 .12. 2021 ob  23: 02
-12
Ravno zato ne maram folk, ker vsi govorite čez nekoga čeprav nimate nič...le kafanske priče...lapa lapa lapa. V tem se razlikukemo ustvarjalci od loserjev...stvarwm pridemo vedno do dna resnice. Ne grem v nekaj, če nisem 100% prepričan. To je recept za uspeh...kako to dosežt. Življenske izkušnje z ljudmi, ki so nekaj dali skozu življenje z dejanji. Ne z govoričenjem, lizanjem tazadnje in delat se pametnega. Inteligenten človek se ograjuje od podobnih takšnih parazitov. Toliko iz moje strani.
Pjero Shriba |  22 .12. 2021 ob  22: 40
13
Govoriti o lepljenki in dobronamernosti Vizjakovega mešetarjenja je pa res preveč.
Razumem, da smo ljudje majhne nepomembne stvarce v službi vladarjev, ma eno malo samospoštovanja je le potrebno imet.
A smo res take ovce, da verjamemo takim bedarijam ?
V srednjem veku so naši predniki 24 ur na dan živeli v strahospoštovanju božjih zapovedi.
Bi bila ura, da se tega rešimo in te nove "bogove" vidimo za to kar so.
Ena banda kriminalcev brez morale in zavesti.
ManofSteel |  22 .12. 2021 ob  22: 00
-21
Nika Kovač iz društva pionirčkov nastavljena od Zokija in bande... že joče po fb-ju...8 marec pa to...vse levnuhe bomo zradirali iz državnega proračuna!!!
ManofSteel |  22 .12. 2021 ob  21: 57
-17
@obala1 dokler ti levaki hapsajo milijarde za razne študije na letnih ravneh...dvomim, da se bo kaj razvijalo. Ja, najbrž pri njihovih žepih...Pečanova lepo v Fitnes...boli je k....
ManofSteel |  22 .12. 2021 ob  21: 56
-28
@Pjero dej ne želim bit žaljiv, tako kot tudi ne želim, da žališ inteligenco ljudi, ko dobro vemo, da je tisto bila ena navadna lepljenka. In to, da se je Vizjak pogovrjal z nekom...čeprav dobro namerno za državo...še ne pomeni, da je gos. Vizjak pokvarjen. Človek je z veliko začetnico. Kdaj je bil Vizjak v kaki aferi pred to "umetno" stvorjeno? A ti sploh poznaš Vizjakovo življenje od otroštva? Dvomim
1