Inšpektorji poostreno nad gostince

Slovenija

Davčna uprava RS (Durs) je začela z izvajanjem terenskih pregledov gostinskih obratov, v okviru katerih ima po novem pristojnosti, da lastniku za največ tri dni prepove opravljanje dejavnosti. Inšpektorji se v lokalih pojavljajo v različnih časovnih obdobjih, poroča časnik Finance na svojih spletnih straneh.

Po poročanju Dela in Pop TV bodo intenzivni nadzori potekali cel teden.

Sogovornik Financ je sicer pojasnil, da razen prekinitve poslovanja ni sprememb, davkarija je torej opravila splošen davčni pregled. "Zanima jih, koliko denarja je v obtoku, koliko v blagajni, koliko računov je bilo izdanih," je povedal.

Spletni portal RTV Slovenije kot primer omenja začasno zaprtje gostišča Ringlšpil v Radljah ob Dravi. Na vrata in okna so nalepili opozorilne trakove, da je vstop v lokal prepovedan zaradi opravljanja davčnega inšpekcijskega nadzora. Za MMC RTV Slovenija so na Dursu povedali, da sta zaseg in prepoved potrebna za izvedbo davčnega nadzora in zavarovanje dokazov.

Dodatno so pojasnili, da v primeru lokala Ringlšpil obstaja utemeljen sum hujših kršitev davčnih in drugih predpisov.

Stojan Glavač z generalne davčne uprave je za spletno izdajo brezplačnika Žurnal24 pojasnil, da je akcija pečatenja potekala v veliki tajnosti. "Lokale so določili območni davčni uradi. Niti v generalnem davčnem uradu nimamo podatka o skupnem številu lokalov, ki so jih zaprli danes," je dejal.

gostinc za kos kruha. |  08 .10. 2013 ob  21: 32
Draga država ste zamudili ene 20 let, čeprav je gostinstvo po moje bil še najmanjši utajevalec glede na druge dejavnosti, da ne govorimo o vseh ukrepih, ki so gostinstvo spravili totalno na kolena, kljub splošnemu mnenju, da je imet lokal najbolj donosno...,ampak ok, mogoče pa ta gonja pripelje do ureditve zadev, naj se to čim prej konča, da bomo gostinci lahko delali normalno.
sveti jurij |  08 .10. 2013 ob  19: 09
Vse to je pljunec v vodo.Dokler se mi, potrošniki ne navadimo zahtevat računa za vsako opravljeno storitev ne bo nič.