HUDA NESREČA NA KANINU: Smučar padel v 15 metrov globoko jamo

Kronika

Pri smučanju izven urejenega smučišča na Kaninu blizu vmesne postaje Skripi je danes nekaj po 11. uri 20-letni turni smučar padel v približno 15 metrov globoko jamo in se huje poškodoval. Po podatkih Policijske uprave Nova Gorica gre za italijanskega državljana, ki si je poškodoval glavo, sumijo pa tudi, da ima zlom leve stegnenice.

Fotografija je simbolična.

Turnega smučarja so iz brezna potegnili pripadniki Gorske reševalne službe, ki so zaposleni na kaninskem smučišču, ter njihovi kolegi iz Bovca in prostovoljni gasilci iz Bovca, v pripravljenosti za morebitno posredovanje pa so bili tudi pripadniki Jamarske reševalne službe pri Jamarski zvezi Slovenije. Hudo poškodovanega turnega smučarja so po dobri uri in pol potegnili iz brezna in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

V. d. direktorja Sončnega Kanina Marijan Skornišek je povedal, da je bila zaradi nesreče za dobri dve uri zaprta proga in sedežnica Skripi, saj so reševalcem pomagali tudi vsi teptalni stroji. O padcu turnega smučarja pa jih je obvestil smučar, ki je bil v bližini in je nesrečo tudi videl. Na policiji so tujo krivdo za nesrečo izključili, o vseh ugotovljenih dejstvih bodo bovški policisti s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija