HOJS GESTO JANŠE VZEL RESNO: "Vsekakor bom v naslednjih dneh o tem temeljito premislil"

Slovenija

Notranji minister Aleš Hojs je za TV Slovenija včeraj povedal, da je gesto premierja Janez Janše, ki ga je prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli, vzel resno. "Vsekakor bom v naslednjih dveh, treh dneh o tem temeljito premislil. Že danes pa lahko rečem, da bom to gesto sprejel vsaj za čas do moje interpelacije," je dejal.

Janša je v petek za TV Slovenija pojasnil, da Hojsovega odstopnega pisma še ni odprl in da "smo v situaciji, ko ministra za notranje zadeve, ki je operativen 24 ur na dan, nujno potrebujemo". Napovedal je še, da bo odstopno pismo odprl v primeru, če si Hojs ne bo premislil, a takrat, ko bo imel novega človeka za mesto notranjega ministra.

NOVA STANOVANJSKA SOSESKA MOMENTO V IZOLI: 175 moderno oblikovanih stanovanj na izjemni lokaciji - izkoristite priložnost, rezervirajte posvet na info točki!

Moderno zasnovana stanovanjska soseska, ki se bo nahajala v Izoli na območju Livad, predvideva gradnjo 175 stanovanj v izmeri od 50 do 250 kvadratnih metrov uporabne površine. Soseska vila blokov oziroma manjših stolpičev bo ponudila visoko kakovost bivanja z ločenimi vhodi in dvigali, estetsko oblikovana, istočasno pa tudi funkcionalna stanovanja, ki bodo z umeščenostjo v samo mesto in z zeleno okolico, prinesli kakovost bivanja sredi mesta, na odlični lokaciji, praktično sredi obalnih mest.

Na vprašanje o poročanju, da je odstop že sprejel, je Janša dejal: "To ste vi poročali, dvomim, da imate kako mojo izjavo, v kateri sem to rekel." Hojs je sicer 30. junija na novinarski konferenci dejal, da "kar se tiče mojega odstopa, sem o njem 15 minut pred to novinarsko konferenco obvestil predsednika vlade, predsednik vlade je sprejel moj nepreklicni odstop". Tudi 3. julija je na novinarski konferenci poudaril, da je odstopil nepreklicno: "Odstopa, ki je nepreklicen, se ne da preklicati."

V včerajšnjem telefonskem pogovoru za TV Slovenija pa je Hojs pojasnil, da je morda sam takratni premierjev odziv napačno interpretiral. Kot je povedal, je šel k premierju, mu v kuverti prinesel svojo odstopno izjavo in povedal, kaj v njej piše. "Predsednik je odgovoril 'dobro'," je povedal Hojs, ki pravi, da je lahko ta "dobro", kot ga je sam razumel, bil z njegove strani napačno interpretiran.

"Enostavno sem razumel, da s tem, ko je prevzel kuverto in rekel dobro, da se je pač z mojim odstopom strinjal," je še dejal Hojs.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  12 .07. 2020 ob  15: 31
DA SE NE BOSTA OBA PRED TEM DOGOVORJENA BUDALAŠA USRALA OD "POŠTENOSTI" IN VISOKE ODGOVORNOSTI DO DRŽAVLJANOV IN DRŽAVE
kokodek |  12 .07. 2020 ob  11: 54
še eno dejanje, ki spada v kategorijo janšizem !!!! in za vrle poslance-izdajalce DESUS, NSI , SNS in SMCI je to normalno !!!!
hribi |  12 .07. 2020 ob  11: 43
Pri navadnem, pametnem človeku je dovolj beseda odstop.Za politike je potrebno dodati še nepreklicno, ker imajo težavo razumeti besedo odstop. Za desničarje pa še vedno iščemo ustrezno besedno zvezo, kot kaže ne bo lahko.
Ivan |  12 .07. 2020 ob  09: 27
Sprenevedanje brez primere, obvezno vsi na volitve, da vidimo kam kdo spada.