HOJSOVEGA ODSTOPNEGA PISMA ŠE ODPRL NI: "Smo v situaciji, ko ministra za notranje zadeve nujno potrebujemo"

Slovenija

Premier Janez Janša je včeraj za TVS pojasnil, da je notranjega ministra Aleša Hojsa prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli, dokler ne bo nove rešitve. Dejal je, da Hojsovega odstopnega pisma še ni odprl in da "smo v situaciji, ko ministra za notranje zadeve, ki je operativen 24 ur na dan, nujno potrebujemo". Janša je v izjavi za Televizijo Slovenija (TVS) še napovedal, da bo odstopno pismo odprl v primeru, če si Hojs ne bo premislil, a takrat, ko bo imel novega človeka za mesto notranjega ministra.

Na vprašanje o poročanju, da je odstop že sprejel, je Janša danes dejal: "To ste vi poročali, dvomim, da imate kako mojo izjavo, v kateri sem to rekel." Hojs je sicer 30. junija na novinarski konferenci dejal, da "kar se tiče mojega odstopa, sem o njem 15 minut pred to novinarsko konferenco obvestil predsednika vlade, predsednik vlade je sprejel moj nepreklicni odstop". O tem, da krši poslovnik DZ, pa je Janša dejal, da "ni problema z DZ, roki bodo začeli teči, ko bo kuverta odprta, če bo".

Po poslovniku državnega zbora bi moral namreč premier o Hojsovem odstopu predsednika DZ obvestiti najpozneje v sedmih dneh po prejemu pisne odstopne izjave ministra. Hojsova odstopna izjava je bila datirana na 30. junij, DZ pa obvestila premierja o Hojsovem odstopu v poslovniškem roku ni prejel.

NOVA STANOVANJSKA SOSESKA MOMENTO V IZOLI: 175 moderno oblikovanih stanovanj na izjemni lokaciji - izkoristite priložnost, rezervirajte posvet na info točki!

Moderno zasnovana stanovanjska soseska, ki se bo nahajala v Izoli na območju Livad, predvideva gradnjo 175 stanovanj v izmeri od 50 do 250 kvadratnih metrov uporabne površine. Soseska vila blokov oziroma manjših stolpičev bo ponudila visoko kakovost bivanja z ločenimi vhodi in dvigali, estetsko oblikovana, istočasno pa tudi funkcionalna stanovanja, ki bodo z umeščenostjo v samo mesto in z zeleno okolico, prinesli kakovost bivanja sredi mesta, na odlični lokaciji, praktično sredi obalnih mest.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  11 .07. 2020 ob  14: 58
Janša ima še vedno probleme s pošto. Ko bi moral na sodišče, je bil prepoln nabiralnik, pa vročiti mu je niso mogli, ker je bil neviden....zdaj ne zna odpreti pisma.....najbolje bi bilo, da se mu pošlje na twitter !!!!! Tam ga gotovo dobite !!!!! Poslancem in ministrom Desus, Nsi in SMC je to čisto normalno !!!jQuery112308348491858057982_1594471895699???