HIT ŠPORT CENTER NAJVERJETNEJE V ROKE INTRA LIGHTINGA: Del nepremičnine pripravljeni odstopiti lokalnemu športu

Goriška

Nadzorni svet novogoriške družbe Hit bo na včerajšnji seji odpiral ponudbe, ki so prispele na poziv za nakup Hit šport centra. Na včerajšnji novinarski konferenci pa so župani, predsednik uprave Hita in najverjetnejši kupec razkrili, da se vsaj še pet let ne bo spremenilo nič, kasneje pa bodo o usodi te športne dvorane odločile občine.

(od leve) Marino Furlan, Tomaž Repinc, Klemen Miklavič in Milan Turk

Štirje akterji - družba HIT, občini Šempeter-Vrtojba in Nova Gorica ter najverjetnejši kupec Intra Lighting - so sedli za skupno mizo, da bi v partnerstvu našli pot za omogočanje nadaljevanja dvoranskih športnih aktivnosti v regiji, so po novinarski konferenci sporočili iz Mestne občine Nova Gorica.

Predsednik uprave Hita Tomaž Repinc, župana Milan Turk in Klemen Miklavič ter predsednik družbe Intra Lighting Marino Furlan so se strinjali, da je treba načine prenosa upravljanja in druge vidike ohranjanja športne dejavnosti v objektu Hit šport centra doreči za skupno mizo. Občini preverjata pravne in finančne podlage ter politično voljo predstavniških skupin v mestnem in občinskem svetu ter skušata k zadevi pritegniti tudi druge občine z Goriške.

Repinc je povedal, da bo odločitev o morebitni prodaji sprejeta na včerajšnji seji nadzornega sveta. "Prodajo pa bomo izvedli, ko bo prišlo do končne uskladitve med vsemi akterji," je dejal.

Furlan je napovedal, da so po nakupu celotnega kompleksa pripravljeni odstopiti del nepremičnine za namen športne dejavnosti. Športna dvorana je sicer samo del nekdanjega kompleksa Cimos, velikega 80.000 kvadratnih metrov, za nakup dvorane pa je Intra Lighting po Furlanovih besedah ponudila 4,8 milijona evrov.

"Želimo si ohraniti športne programe v dvorani, vendar naša občina ne zmore sama prevzeti bremena nakupa objekta in nima dovolj virov, da bi upravljala s tako velikim športnim objektom," je dejal Turk. Podobno razmišljajo tudi na novogoriški občini, je povedal Miklavič.

Napovedana izguba edine tako velike športne dvorane v širši okolici Goriške bi bila hud udarec predvsem za domače atlete, pa tudi za druge športnike in rekreativce. Zato so pred kratkim ustanovili civilno iniciativo za ohranitev Hit šport centra, za ohranitev pa so si prizadevali tudi na novogoriški športni zvezi ter v novogoriški in šempetrsko-vrtojbenski občini.

Proti prodaji športne dvorane so se izrekli tudi zaposleni v Hitu. Kot je povedal predsednik sveta delavcev Alan Bofulin, so referendum o tem izvedli prvič, proti prodaji pa je glasovalo 96 odstotkov vseh, ki so glasovali. Eden od razlogov je tudi v tem, da imajo zaposleni v tem športnem centru organizirano rekreacijo.

Novogoriška družba Hit sicer prodaja osem različnih nepremičnin, k oddaji ponudb za nakup pa so zainteresirane povabili maja. Hit šport center v Šempetru pri Gorici so odprli leta 1997, v zadnjih desetih letih pa so imeli z njegovim delovanjem 1,6 milijona evrov izgube.

Na včerajšnji seji nadzornega sveta Hita so člani dali soglasje k prodaji nepremičnin, tako nekdanjega kompleksa Cimos, katerega del je tudi Hit šport center, kot tudi bližnjega kompleksa ABK; skupno gre za 130.000 kvadratnih metrov, so sporočili iz Hita. Med drugim je nadzorni svet na seji potrdil tudi strategijo razvoja družbe in skupine Hit za obdobje 2020-2024 ter načrt poslovanja družbe in skupine Hit za leto 2020.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija