Granate in rakete iz Sirije v Libanonu ubile več ljudi

Kronika

Granate in rakete, ki so bile izstreljene z ozemlja Sirije, so danes padle na libanonsko obmejno mesto Arsal in ubile sedem ljudi, od tega pet otrok, so sporočile libanonske oblasti. V napadu na dolino Beka na vzhodu Libanona, kamor se pogosto razliva vojno nasilje iz sosednje Sirije, je bilo izstreljenih najmanj 20 raket in granat.

"Sedem ljudi je bilo ubitih, 20 pa ranjenih, ko so granate, izstreljene preko meje, zadele Arsal," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal neimenovani libanonski varnostni vir. Med mrtvimi je bilo tudi pet otrok, od tega trije iz iste družine.

V napadu je bilo zadetih več mest, med drugim tudi Hermel, ki je utrdba libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah in v katerem je v četrtek odjeknila eksplozija avtomobila bombe, ki je zahtevala tri življenja. Odgovornost za napad je prevzela veja džihadistične Fronte al Nusra v Libanonu.

Arsal leži v pretežno sunitskem predelu Beke, kamor se je zateklo več tisoč sirskih beguncev, ki bežijo pred državljansko vojno v Siriji. Že večkrat so ga napadle sirske letalske sile, nazadnje decembra, ko je libanonska vojska tudi odgovorila s protizračno obrambo.

Deli novico: