GORICA IN NOVA GORICA BOSTA BOLJ VARNI: Zgradili bodo nov odvodnik poplavnih voda

Goriška

Novogoriški župan Klemen Miklavič se je včeraj skupaj s strokovnimi sodelavci pridružil županu Občine Gorica Rodolfu Ziberni na ogledu začetka del na projektu za dolgoročno zagotavljanje poplavne varnosti Gorice in tudi jugozahodnega dela Nove Gorice. V Gorici bodo zgradili odvodnik, ki bo višek poplavnih voda iz Korna pod mesto speljal v reko Sočo.

V sklopu projekta Torrente Corno (Potok Korn) bodo zgradili odvodnik, ki bo višek poplavnih voda iz potoka Korn zajel na državni meji ob mejnem prehodu na Erjavčevi ulici in jih vodil pod mestom Gorica v reko Sočo.

KAKO NAJLAŽJE DO RECEPTA ALI ZDRAVNIKA? V ZD Koper je to tako enostavno (VIDEO)

Svoje delo so zaradi aktualnega stanje glede koronavirusa prilagodili tudi v koprskem zdravstvenem domu, tako med drugim do nadaljnjega osebno naročanje ni mogoče. Da bi obiskovalcem kar se da poenostavili postopek naročanja, so na njihovi spletni strani pripravili obrazec e-naročanje, s katerim boste najlažje prišli do zdravnika ali recepta.

Za poplavno varnost na slovenski strani bi morala novogoriška občina zgraditi še del potrebne infrastrukture. "Dopolniti je treba sistem, katerega manjši del je na slovenski strani na koncu Erjavčeve ulice. Naša naloga je, da to zdaj preučimo in spodbudimo vlado, da pristopi k tistemu, k čemur se je zavezala z meddržavnim dogovorom," je  povedal novogoriški župan.

Odvodnik potoka Koren za poplavno varnost obeh Goric ???? V sklopu projekta Potok Koren se je v Gorici (I) začela gradnja...

Objavil/a Mestna občina Nova Gorica dne Petek, 13. november 2020

Projekt izhaja iz meddržavnega sporazuma med Slovenijo in Italijo ter bo pozitivno vplival tudi na urejanje odvodnjavanja v Novi Gorici. S tem bo prišlo tudi do sproščanja zazidalnih površin za novogradnje.

"Predvsem nas težava s podtalnico v Novi Gorici opominja na dejstvo, da sta Gorica in Nova Gorica zgrajeni na isti ravnici in da moramo zato tovrstne težave reševati skupaj. Odvodnjavanje je del tega, kar nas druži; torej ne samo gospodarstvo, ne samo družbeni procesi in kulturni projekti, temveč tudi infrastruktura, ki je osnova za urejanje življenja v urbanem okolju," je zaključil Miklavič.

O projektu in izgradnji manjkajoče infrastrukture bo novogoriško občinsko vodstvo govorilo z ministrom za okolje in prostor Andrejem Vizjakom, čigar obisk na Goriškem je bil prestavljen zaradi razglašene epidemije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija