GINEKOLOGI RAZKRIVAJO: To je edini pravi način za vzdrževanje intimne higiene

Trendi

Tudi če se vzdrževanje intimne higiene na prvi pogled zdi kot nekaj, kar bi morala 'obvladati' vsaka odrasla ženska, temu ni vselej tako. Kot trdijo ginekologi, zna le malokatera ženska vzdrževati higieno intimnih predelov, večina ženska pa se tega loteva na popolnoma napačen način, piše srbski Telegraf.

Razumljivo je, da dame želijo svežino in prijeten vonj svojih intimnih predelov, a to sploh ni zdravo, poudarjajo ginekologi, ki še zlasti odsvetujejo pretirano uporabo izdelkov za intimno nego, še zlasti odišavljenih. Ginekologinja dr. Nancy Herta je pojasnila, da ima vagina izredno sposobnost samoohranjanja, zato se najbolje čisti po naravni poti. 

"Normalno je, da obstajajo izločki, blažji ali močnejši, odvisno od cikla, vendar je to nujno za čiščenje bakterij iz vagine," je dejala. "Večina žensk misli, da morajo v takem obdobju nekaj storiti glede higiene, vendar je to resnična napaka. Nikoli ne zaustavljajte naravnih sokov, saj so nujni za izločanje strupov iz telesa," dodaja. 

Kako se torej lotiti pravilne higiene intimnih predelov? Kot svetuje dr. Hertova, naj bo njihovo umivanje čim bolj enostavno. Priporoča uporabo blagega mila za intimne predele, ki ga je nato treba dobro sprati. Najpomembneje pa je, da s tapkanjem z brisačo dobro osušite kožo, saj lahko zaradi povečane vlažnosti nastanejo glivice. Pri umivanju intimnih predelov torej velja pravilo 'manj je več'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija