'FRKA' NA MEJNEM PREHODU: 'Prebil' spuščeno zapornico in bežal pred koprskimi policisti, skrival je tole

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so imeli v ponedeljek opravka z dvema ločenima incidentoma, pri katerih sta se tuja voznika, Nemec in Italijan, izmikala mejni kontroli.

Mejni prehod Sečovlje

Na mejni prehod Starod se je včeraj ob 15.26 pripeljal voznik kombiniranega vozila Opel. Ne da bi ustavil, je nadaljeval vožnjo skozi mejni prehod, pri čemer je poškodoval eno od spuščenih zapornic. Policisti so pobeglega voznika dohiteli v Podgradu in ga privedli nazaj na mejni prehod.

Opravljena je bila temeljita mejna kontrola, pri kateri so policisti ugotovili, da je 54-letni državljan Nemčije vozil predhodno na Hrvaškem ukraden kombi. Policisti so ga oglobili zaradi izmikanja mejni kontroli in zaradi poškodovanja zapornice, po postopku pa so ga skupaj z ukradenim vozilom predali hrvaškim policistom, ki bodo nadaljevali kazenski pregon.

Ob 18.15 se kontroli na mejnem prehodu Sečovlje ni podredil niti 66-letni državljan Italije. Policisti so ga zaustavili v Luciji in ga pospremili nazaj na mejni prehod, kjer so mu po temeljiti mejni kontroli izdali plačilni nalog. Po plačilu globe mu je bil dovoljen vstop v Republiko Slovenijo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija