FOTO: Na Istrski pustni povorki se je zbralo več kot 10.000 obiskovalcev

Koper

V soboto je v Kopru že tradicionalno potekal Istrski karneval s 14. Istrsko pustno povorko, ki je bila letos cirkuško obarvana. Kljub muhastemu vremenu je bilo v povorki več kot 500 raznolikih mask, ki so skupaj s številnimi obiskovalci, bilo jih je več kot 10.000, odganjale slabo vreme in klicale pomlad.

Množica ljudi se je zbrala ob trasi povorke, ki je svojo pot krenila pri stadionu Bonifika in nadaljevala vse do Taverne. Sodelovala so številna društva in skupine, med njimi tudi iz Hrvaške. Predstavljali so 'vesoljsko fešto', 'cirkuški kažin', 'barbilandijo', čarovnike s kartami in živalski vrt, Janka in Metko v deželi čarovnic, pajace, rdeče repke, vrbovske šejme, loparsko kantino, glasbene pingvine, korante in številne druge teme, ki so odražale tudi aktualno stanje v družbi.

Sobotno dogajanje se je sicer začelo že v dopoldanskem času. Taverno so napolnili otroci, starši in pisane maske, ki so se zabavale na gusarskem rajanju. Nato so na odru zaigrali Trio Teci Teci, ki so obiskovalce zabavali do zaključka prireditve. V sklopu dogajanja je ob koncu povorke nastopila skupina Cirkus star, sledila je podelitev zahval in nagrad sodelujočim, ki jih je podelila podžupanja Mestne občine Koper Mateja Hrvatin Kozlovič. Naziv Naj pustne maske, ki so jo izglasovali obiskovalci, je osvojilo Turistično društvo Dekani, ki je pripravilo pravo 'vesoljsko fešto', v kateri je bilo vključenih več kot 80 odraslih in otrok.

Na pustni tržnici, ki je zaradi vremenskih razmer svoja vrata odprla na koprski tržnici, so veliko zanimanje pritegnile stojnice z raznoliko ponudbo. Seveda niso manjkali krofi, istrske fritule, hroštole in druge dobrote.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija