FORENZIČNO POROČILO RAZKRILO: Za požar v Piranu naj bi bila kriva malomarnost

Piran

Mineva 80 dni od požara na Trubarjevi ulici v Piranu. Kljub temu da morajo lastniki tamkajšnjih stanovanj čim prej odpraviti posledice požara, v stavbo za zdaj še ne morejo. So pa ravno te dni na policijo končno prejeli forenzično poročilo, na podlagi katerega so koprski kriminalisti zaznali sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti. "Po zaključeni preiskavi bo podana kazenska ovadba," so nam odgovorili na naše vprašanje, v kakšni fazi je preiskava avgustovskega požara.

Potem ko smo pred dvema mesecema na našem portalu poročali o tem, kako se odvija zgodba po požaru na Trubarjevi ulici v Piranu, so lastniki stanovanj v pogoreli hiši vendarle dobili prve informacije o tem, kako postopati po nastali katastrofi, sta nam sporočila lastnika stanovanja v drugem nadstropju (njuni imeni hranimo v uredništvu).

 

Civilna zaščita jih je pozvala, naj čim prej odpravijo posledice požara, predvsem zaradi okolice, v nasprotnem primeru bodo primorani ukrepati preko pristojnih inšpekcij. Ker jim varnega vstopa v stavbo ne morejo zagotoviti, sta lastnika stanovanja v drugem nadstropju kupila dron, da bi z njegovo pomočjo ocenila nastalo škodo. Kot pravita, si tudi sama prizadevata, da bi se nastalo škodo čim prej saniralo, čeprav so jim na piranski občini na sestanku pojasnili, da denarja za to nimajo, sta nam sporočila.

Medtem ko imata sogovornika stanovanje zavarovano, pa lastniki stanovanja v prvem nadstropju niso imeli zavarovanega in se bodo morali znajti po svoje, dodajata. O postopku, ki poteka po požaru, bomo podrobneje poročali v prihodnjih dneh.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija