ENTERPRISE EUROPE NETWORK PRAZNUJE 15 LET: Slovenski partner mreže je tudi CRPZ UP

Koper

V teh dneh praznuje 15 let delovanja Enterprise Europe Network (#EENCanHelp) mreža, ki jo sestavlja preko 450 centrov iz več kot 40 držav s približno 4.000 izkušenimi strokovnjaki. Eden od partnerjev v slovenski mreži konzorcija je tudi Center za prenos in razvoj znanja Univerze na Primorskem, ki ima sedež na UP Fakulteti za management. V okviru praznovanja pričenjajo kampanijo #EENis15 za ozaveščanje o tem, kako lahko mala podjetja izkoristijo storitve EEN in promocijo dela mreže (Dogodki). Ta kampanja predvideva številne dogodke skozi vse leto.

EEN mreža je pomagala pri inovacijah in mednarodni rasti 4,2 milijona malim podjetij, med njimi do sedaj preko več 100 tudi s pomočjo strokovnega dela CRPZ UP.

V zadnjem obdobju je CRPZ UP pomagal pisati zgodbe o uspehih s podjetjem Akrobat d.o.o., ki je s trampolini uspešno vstopilo na švedski trg, ter z društvom Sončni grič, ki je s pomočjo centra poželo projektni uspeh pri Evropski pobudi za podnebje – EUKI.

Mreža Enterprise Europe Network ostaja največja mreža v Evropski uniji na področju nudenja strokovnega znanja in storitev podjetjem, univerzam, raziskovalnim organizacijam, tehnološkim centrom in drugim poslovnim ter inovacijskim institucijam. Prav tako CRPZ UP kot eden od partnerjev s svojim delom v nadaljnjem projektnem cilklu, ki traja do 31. julija 2025, ostaja zaupanja vreden partner, zavezan k ustvarjanju sinergij in pomoči med nosilci znanja in podjetji, razvijanju raziskovalnih in inovacijskih kapacitet podjetij ter spodbujanju tehnološkega sodelovanja.

Vse, ki imate idejo, pobudo ali zgolj interes vabimo, da se stopite v stik z nami: crpz@upr.si in praznujete skupaj z EEN mrežo!