EKSPLOZIJA NA AJDOVSKEM: Velika škoda na trgovskem objektu, poškodovan tudi avtomobil

Kronika

Neznanci so nekaj po 4. uri v trgovskem objektu na območju naselja Črniče v Občini Ajdovščina razstrelili bankomat in iz njega pobrali gotovino, nato pa so z avtomobilom temno sive barve znamke renault megane pobegnili s kraja. Višina odtujene gotovine še ni znana. Z eksplozijo so storilci povzročili tudi veliko materialno škodo na trgovskem objektu.

Zaradi eksplozije je na objektu prišlo do razbitja stekel, poškodovana so bila vrata, uničen je bil bančni avtomat in drug inventar objekta ter trgovinsko blago. Prav tako je bil pri napadu na bankomat poškodovan osebni avtomobil v neposredni bližini, so sporočili iz novogoriške policijske uprave. Okoliščine suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine novogoriški kriminalisti še preiskujejo, policisti pa so poleg preiskovalne sodnice okrožnega sodišča obvestili tudi državno tožilstvo v Novi Gorici.

Storilci so s kraja pobegnili v starejšem avtomobilu renault megane, letnika izdelave od 1996 do 1999. Policija poziva vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi policistom lahko nudili koristne informacije, da se zglasijo na najbližji policijski postaji oziroma pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200. Drugih podrobnosti policija zaradi interesa kriminalistične preiskave v tem trenutku ne more posredovati, o izsledkih preiskave pa bodo javnost seznanili kasneje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija