DVE SLOVENKI V POLFINALU TURNIRJA V KOPRU: Obe si želita, da jima uspe pričarati slovenski finale

Koper

V Kopru se počasi zaključuje tretji letošnji turnir serije WTT. Na turnirju IFS Luka Koper Open, ki ima denarni sklad 60 tisoč ameriških dolarjev, bosta v polfinalu med posameznicami nastopili Polona Hercog in Veronika Erjavec. Erjavčeva tudi v finalu v igri dvojic.

Polona Hercog je v slovenskem dvoboju premagala Pio Lovrič. Rezultat je bil 6:3 in 6:4 “Zadovoljna sem z zmago. Mislim, da je bila kar zanimiva tekma. Lepo je, da je toliko Slovenk v žrebu. V svojo igro bi rada dodala le še nekaj stvari. Upam, da bom to naredila na naslednji tekmi. Predvsem tu mislim na boljšo osredotočenost. Glede na razmere pa lahko rečem, da sem igrala kar solidno. Jutri me čaka nov dvoboj,” je povedala Polona Hercog. V polfinalu bo igrala s Francozinjo Chloe Paquet.

V polfinale se je uspela uvrstiti tudi Veronika Erjavec. Slovenska reprezentantka je bila s 6:4 in. 6:1 boljša od Hrvatice Antonie Ružić. “Očitno mi Koper kar ustreza. Ponosna sem na to, kar mi je uspelo do zdaj. Jutri me čaka polfinale med posameznicami in finale v igri dvojic. Upam, da nama bo s Polono uspelo pričarati slovenski finale,” je bila zadovoljna Veronika Erjavec. Erjavčeva je bila uspešna tudi v igri dvojic, kjer se je skupaj z Dominiko Salkovo iz Češke uvrstila v finale. V polfinalu v igri dvojic sta izpadli Pia Lovrič in Nina Potočnik.

Turnir na Obali poteka že tretje leto zapored. Leta 2021 je zmagala Kathinka von Deichmann, lani pa je bila najboljša Aliona Bolsova.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija