DVA SLOVENCA S KRIŽARKE ŽE DOMA, DVA OKUŽENA OSTAJATA NA JAPONSKEM: Strokovnjaki pojasnjujejo in mirijo

Slovenija

V Slovenijo sta se zjutraj vrnila prva dva slovenska potnika z ladje Diamond Princess. Oba se dobro počutita, ob prihodu v Slovenijo so ju pristojne službe testirale na koronavirus, test je bil negativen. Štirje državljani ostajajo na Japonskem. Od tega sta bila dva negativna pri testiranju, dva pa pozitivna. Pri njiju naj bi sicer okužba potekala brez simptomov in nista zbolela za boleznijo covid-19.

V Slovenijo sta se medtem zjutraj vrnila prva dva slovenska potnika z ladje Diamond Princess. Oba se dobro počutita, ob prihodu v Slovenijo so ju pristojne službe testirale na koronavirus, test je bil negativen. Oba sta prejela odločbo o karanteni, ki ju še 14 dni zavezuje, da bivata na domu, je povedala Simona Repar Bornšek z ministrstva za zdravje.

Maja Sočan z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) pa je na današnji novinarski konferenci dejala, da noben od teh potnikov, ki sta se vrnila v Slovenijo, ne predstavlja nobene nevarnosti za nikogar. "Vseeno pa moramo sprejeti nekatere previdnostne ukrepe, zato bosta 14 dni v izolaciji," je dodala. Repar Bornškova je dodala, da sta potnika odšla domov in si želita zasebnosti.

Štirje državljani ostajajo na Japonskem. Od tega sta bila dva negativna pri testiranju na za koronavirus in čakata na povratek v Slovenijo. Imata namreč japonsko potrdilo, da sta zdrava, dodatno pa ju testira še italijanska zdravstvena ekipa.

Dva slovenska potnika pa sta bila pozitivna na testu. Po besedah Sočanove pri njiju okužba poteka brez simptomov in nista zbolela za boleznijo covid-19, sta pa bila po potrditvi okužbe premeščena v bolnišnico.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  21 .02. 2020 ob  09: 12
Ma res..kaj se grejo/gremo? Najprej so jih držali en mesec na zaprti ladnji, kjer so virusi potovali in se množili preko prezaračevalnega sistema, preko zaposlenih,... Potem jih testirajo in izdajo odločbo? Maj kaj? Gre za nekakšen preizkus ali kaj? Smo miške v laboratoriju velikih? Kitajci so eni veliki prevaranti ki hočejo zavzeti svet z vsemi sredstvi.. in to delajo sistematično, ostali svet pa ko ene pič... lepo tiho,... Pri tem virusu je marsikaj čudnega al se vam zdi normalno, da kar blokirajo miljonska mesta? Kaj se vsi delajo da je to normalno?
Tiramola  |  20 .02. 2020 ob  16: 35
Kaj sem prebral? Dobila sta odločbo o karanteni?
A sedaj bodo birokrati mešali drek.
Kje so vrli zdravniki in strokovnjaki, da opravijo svojo nalogo.
Rešiti je potrebno narod pred boleznijo. To bo iziv.
Glade turizma letos je konec. Križarjenje na ladjah je past.
Največji procent okuženih je tam v teh zaprtih prostorih.
Pustili ste odprta vrata bolezni.
Kitajci lažejo že nekaj tisoč let ni jim za zaupat.

Dolgo vrsto v našem zdravstvu sem občutil na svoji koži.
Jutri dvignem ves denar iz banke.
The end bananarji