MED OKUŽENIMI POTNIKI NA LADJI TUDI MLAJŠI TRŽAČAN: Bo med tistimi, ki se bodo v četrtek vrnili v Italijo?

Trst

Med okuženimi potniki, ki so v karanteni na križarki Diamond Princess, ki je zasidrana pred japonsko obalo, je tudi Tržačan. Šlo naj bi za mladega tretjega oficirja in člana posadke, poroča Primorski dnevnik.

Fotografija je simbolična.

Na ladji je sicer 35 italijanskih državljanov, eden od njih je omenjeni Tržačan. Italija namerava svoje potnike evakuirati v četrtek, ko jih bodo z vojaškim letalom pripeljali domov. V Italiji bodo morali ponovno ostati v karanteni. Ni še znano, ali bodo z ladje evakuirali tudi trinajst članov posadke, zato ni jasno, ali v četrtek prihaja domov tudi tržaški oficir, piše omenjeni portal.

Na Japonskem je ladjo Diamond Princess, na kateri so potrdili najmanj 542 okužb z virusom, zapustilo približno 500 potnikov, pri katerih so bili testi za okužbo negativni. Po tem, ko so se izkrcali z ladje, jih je na kopnem pričakalo več avtobusov in taksijev. Na ladji je bilo približno 3700 ljudi. Na krovu ladje je tudi šest potnikov iz Slovenije

Na Japonskem trenutno beležijo 79 okužb s koronavirusom, okužba pa se hitro širi, najverjetneje preko ljudi, ki so bili v stiku s potniki na ladji. Država je odpovedala praznovanje cesarjevega rojstnega dne naslednji teden, da bi omejila množično širjenje koronavirusa. Na tokijskem maratonu, ki bo 1. marca, pa bo smelo sodelovati samo 200 profesionalnih tekačev, poroča Reuters.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija