PO INTENZIVNEM PRELETAVANJU IZOLE S HELIKOPTERJEM: Vlomilcev še niso izsledili

Kronika

Kot smo poročali že včeraj popoldan, so bili koprski policisti ob 11.21 obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na Markovcu, od koder sta bila pregnana dva storilca. Policisti so na kraju opravili ogled, nadaljujejo pa s preiskavo. Storilca včeraj kljub intenzivnemu iskanju nista bila izsledena, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Po preiskavi sledi kazenska ovadba.

Helikopter je včeraj popoldan vneto preletaval Izolo.

Včeraj ob 15.20 uri je bila v Izoli 18-letnemu domačinu zasežena manjša količina prepovedane droge konoplja. Prav tako manjšo količino prepovedane droge konoplja so policisti v Sežani zasegli tudi 24-letniku. Zoper oba sledi obdolžilni predlog.

Ob 18. uri so bili koprski prometni policisti napoteni na avtocesto A1. Prejeli so namreč klic, da na odseku Kastelec–Kozina gori kombi. Policisti so na kraju ugotovili, da ne gre požar ampak za okvaro motorja.

V Kampelu so policisti ob 20.13 skupaj z gasilci vstopili v zaklenjeno stanovanje, ker se 77-letna stanovalka ni odzivala na klice skrbnice. Po vstopu v stanovanje so policisti ugotovili, da je s stanovalko vse v redu.

Fotografija je simbolična. 

Ob 2.48 ponoči so policisti prejeli klic občana iz Pirana, da mu je nekdo ukradel skuter Gilera Runner, rumene barve. Policisti so skuter izsledili na Tartinijevem trgu in tam opravili ogled. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah posredovali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 174 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, pri katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo in tatvino kolesa z motorjem. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v enem primeru.

Fotografija je simbolična. 

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so od včeraj zjutraj do danes zjutraj obravnavali sedem oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti Policijske postaje (PP) Piran so obravnavali dva državljana Kosova, ki so ju že včeraj vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PP Koper pa so obravnavali pet državljanov Turčije, ki jih je v vozilu prevažal 26-letni državljan Albanije. Zoper voznika sledi kazenska ovadba, državljani Turčije pa bodo po zaključenih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  19 .02. 2020 ob  10: 21
-1
Bom jaz napisal kaj v bistvu se je zgodilo v tej zelo smešni akciji. Dva fanta sta videla policijsko akcijo na helikopterju. Več kot očitno je mož v helikopterju prepoznal storilce na skuterju....japajade. videl je dva fanta in so jih kar začeli lovit. Logično, fanta na skuterju nista imela čelade in niti tablice na skuterju in posledično sta se spravila bežat. Ko sta jih ustavila bo dolgem lovljenju...logično s helikopterjem lovit mopedista je to mojstrska izvedba na račun davkoplačevalcev. Našli so jim za en đoint in ju oglobila, kot da sta ona dva glavna ubežnika. Roko na srce to je tisto ko jaz pravim. Ni šnel kurs primeren za policista. Kot prvo, če bi bil storilec se ne bi ustavljal in opazoval helikopter na vidni točki, kot drugo, če bi bežal, bi bežal čez markovec ali semedela...nikakor pa ne po ravnici ob obalnem pasu proti Izoli ! BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Kdaj boste razrešli umor Nečkota ? NIKOLI ! Ker ste totalni amaterji !!!