DUHOVNIK OBTOŽEN UMORA 8-LETNE DEKLICE: Oblasti skrbi, da je žrtev še več (FOTO)

Kronika

Upokojeni 83-letni duhovnik David Zandstra iz Georgie je bil obtožen umora prve, druge in tretje stopnje. Namreč umoril naj bi 8-letno Gretchen Harrington. Slednja je izginila avgusta 1975, in sicer na poti v kapelo cerkve Trinity, kjer je bil Zandstra pastor. Okrožni tožilec Jack Stollsteimer je novinarjem povedal, da je obdolženi "pošast" in "nočna mora vsakega starša", poroča Daily Mail.

David Zandstra

"Gre za moškega, ki je brezvesten plenilec otrok, ki je deloval kot prijatelj, sosed in božji mož, nato pa je ubil to ubogo deklico," je dejal Stollsteimer. Po domnevnem umoru deklice se je Zandstra pretvarjal, da je njihov družinski prijatelj, ne samo med njenim pokopom in po tem, ampak leta, je dejal okrožni tožilec. Dekličino truplo je bilo dva meseca kasneje najdeno v državnem parku Ridley Creek v Medii.

Deklica je običajno hodila v versko šolo skupaj s svojimi sestrami, toda usodni dan je bila sama zaradi nedavnega rojstva v družini. Zandstra ji je ponudil prevoz, ker je bil tudi oče ene izmed njenih najboljših prijateljic, je trdil Stollsteimer. "Ko ji je ponudil vožnjo v avtomobilu, seveda ni oklevala," je dejal. Zandstra jo je odpeljal na odročno mesto in jo na koncu udaril po glavi. Ko se je vrnil v cerkev, je poskušal delovati, kot da se ni zgodilo nič in ko je njen oče, tudi pastor, iskal svojo hči, je Zandstra poklical policijo, je povedal Stollsteimer.

Gretchen Harrington

V naslednjih dneh je več sto ljudi iskalo deklico v bližnjem gozdu, oblasti pa so razdelile več kot 2.000 letakov in vzpostavile 24-urno telefonsko številko za pomoč, je pisal The Philadelphia Inquirer. Ko so sredi oktobra 1975 našli dekličino truplo, so bila njena oblačila lepo zložena na kupu blizu njenega trupla, njeno spodnje perilo pa je viselo z veje drevesa kot zastava ... kot da bi opozarjalo na kraj, je poročal Inquirer.

Stollsteimer je dejal, da je nova informacija neimenovanega prijatelja žrtve pripeljala do potovanja državne policije v Georgio in intervjuja z Zandstro, ki naj bi nato priznal zločin. Stollsteimer je povedal, da Zandstra sicer nasprotuje izročitvi iz Georgie v Pensilvanijo, a je tožilec prisegel, da bo odgovarjal za svoja dejanja. DNK od obdolženca bo primerjan z materialom iz odprtih primerov v Pensilvaniji in drugod, so zagotovili pristojni organi.

Kapela cerkve Trinity

Oblasti so dejale, da jih skrbi, da bi lahko bilo več žrtev in pozvale vse, ki imajo informacije, naj stopijo v stik z preiskovalci. Družina Harrington je prosila za zasebnost, vendar je v izjavi povedala: "Če ste spoznali Gretchen, ste bili takoj njen prijatelj. Bila je prijazna in nežna do vseh. Ko se jo ljudje spominjajo, prvo, o čemer govorijo, je, kako neverjetna je bila in še vedno je ... s samo 8 leti je imela vpliv na vse okoli sebe."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija