DRZEN ROP BANKE V SREDIŠČU PRESTOLNICE: Oboroženi moški zvezali zaposlene, izpraznili več sefov in izginili

Kronika

Oboroženi moški so danes oropali banko v bližini Elizejskih poljan v Parizu. V banko Milleis so vdrli ob odprtju, zvezali zaposlene, izpraznili več sefov in izginili. Koliko so roparji ukradli še ni jasno, a ima banka številne premožne stranke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trije do štirje moški so ob odprtju danes vdrli v banko, zvezali zaposlene in jih pošpricali z neznano tekočino. Na vrata banke so obesili napis, da je zaprta, je pojasnil predstavnik policije Eddy Sid za televizijo BFM. "Potem so s silo odprli depozitne trezorje. Ko so s tem končali, so pustili zaposlene v banki, ki so se uspeli rešiti okoli časa za kosilo in so nato poklicali policijo," je dodal.

Banka, nekoč znana pod imenom Barclays France, ima številne premožne stranke. Koliko znaša vrednost ukradenih predmetov, pa zaenkrat ni znano, saj preiskava še poteka. Čeprav je območje posebno varovano, je moškim uspelo oropati banko in pobegniti, ne da bi jih kdo opazil. Da se v banki dogaja drzen rop, niso slutili niti v okoliških trgovinah, še piše AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija