DRUŽINSKO VADBO SO PRESELILI NA EKRANE: Primorska ekipa brezplačno ponuja zanimive in uporabne vaje za celotno družino

Koper

Se še spomnite projekta Aktiven Otrok? Gre za športno vadbo, v katero je vključen tako otrok kot njegov starš, njen pobudnik pa je profesor športne vzgoje Mitja Mikolavčič. Začeti bi se morala oktobra v Kopru, a zaradi vseh protikoronskih ukrepov, vadbe trenutno ni mogoče izvajati na predviden način. Zato so se organizirali drugače.

V oktobru je bila v sklopu projekta za otroke in njihove starše predvidena skupna telovadba: plavanje, vadba na trampolinu in atletika v športnem centru Bonifika. "Rad bi izobrazil starše, da je najpomembnejši čas tisti, ki je preživet skupaj z otrokom," je tedaj povedal Mitja Mikolavčič, ki si je skupaj s partnerji zamislil poseben program družinske vadbe. 

"Današnja situacija je privedla do sprememb na vseh področjih našega življenja, še posebej na socialnem in gibalnem področju. Z našo online vadbo bomo otroke spet spravili v pogon. Odpovedali smo se honorarju, saj se je marsikatera družina znašla v finančni stiski," pojasnjuje profesor športne vzgoje.

Vadba je prilagojena za starost otrok od 3 do 6 let, poteka pa enkrat tedensko. Pripravili so zanimive in uporabne vaje za celotno družino. "Cilj vadbe je razvoj osnovne motorike, zavedanje lastnega telesa in spodbujanje gibalne dejavnosti ter doživljanje ugodja v njih," pojasnjuje pobudnik projekta.

Za vadbo potrebujete le računalnik ali tablico, vsaj 4 kvadratne metre velik prostor, udobno obleko in dobro voljo.

Z vadbo "preko ekrana" so začeli že decembra, poteka pa preko sistema ZOOM. Prijave sprejemajo prek spletnega obrazca.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija