DRUGI DAN V ENOSHIMI: Mrakova in Macarolova peti

Svet

Tina Mrak in Veronika Macarol, najboljša slovenska ekipa lanskega leta, sta na predolimpijski jadralni regati, ki poteka v japonski Enoshimi, po drugem dnevu razreda 470 na petem mestu z devetimi točkami. V edini današnji regati sta bili peti.

Mrakova in Macarolova sta bili po prvem dnevu četrti, v posameznih plovih sta bili četrti in šesti. Prav slednja uvrstitev se jima je kot najslabša črtala iz skupnega seštevka, a sta v njem izgubili skupno le eno točko. Vodstvo sta z zmago v tretji regati prevzeli Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar (2 točki), svetovni prvakinji iz leta 2017, drugi sta svetovni podprvakinji, domačinki Ai Kondo in Miho Yoshioko (3). Na tretje mesto sta se povzpeli Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retronaz (5), letošnji evropski prvakinji in bronasti na SP, to mesto pa si delita z aktualnimi svetovnimi prvakinjami Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre.

Slednji sta 9. avgusta prav v Enoshimi osvojili svetovni naslov, Millsova pa je bila z drugo flokistko tudi olimpijska zmagovalka leta 2016 v Rio de Janeiru. Žan Luka Zelko je bil v laserju danes 33., ta uvrstitev se mu po treh plovih kot najslabša črta iz skupnega seštevka, ter je ostal pri 44 točkah. Po prvem dnevu na 22. mestu med 35 tekmovalci, ko je bol 13. in 31., v tretji regati pa je dosegel svoj najslabši izid na tekmovanju doslej. Vodi Novozelandec Sam Meech (3), bronast na olimpijskih igrah 2016 v Riu de Janeiru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija