DRAMA NA HRVAŠKEM: Na avtocesti zasilno pristalo letalo (FOTO, VIDEO)

Kronika

Na avtocesti Zagreb-Reka je danes zasilno pristalo manjše športno letalo tipa cessna 150, ki mu je odpovedal motor. Poškodovanih ni bilo, navaja hrvaški portal 24 sata.


"Začel je krožiti nad nami, spustil se je zelo nizko, a smo mislili, da je to običajno. Nato smo ugotovili, da bo pristal tu. Malo je vijugal po sredini ceste, dokler ni zadel desne ograde in ostal na odstavnem pasu. Iz letala sta izstopila prestrašena ženska in moški," je povedal moški, ki je dogodek posnel. 

V letalu sta bila učenka srednjih let in njen inštruktor, izkušeni dolgoletni pilot. Pristati sta morala, ker jima je v zraku odpovedal motor. Nameravala sta sicer poleteti do letališča v Grobniku, tam opraviti nekaj vzletov in se vrniti v Zagreb.

Drama na autocesti kod Ravne Gore: Prislino sletio manji sportski avion Više na http://bit.ly/33G0jGk

Avion sletio na autocestu: 'On pada, pada. Što je ovo?! Koči!' Više na http://bit.ly/33G0jGk

Objavil/a 24sata dne Sobota, 17. avgust 2019

Pri pristanku ni prišlo do trka s kakšnim od avtomobilov, prav tako ni bil nihče poškodovan. Po navedbah Hrvaškega avtokluba (HAK) zaradi zasilnega pristanka letala promet med predorom Javorova kosa in razcepom Ravna Gora poteka po enem pasu.

Nesvakidašnja intervencija. Prisilno slijetanje manjeg zrakoplova uslijed tehničkog kvara, na autocestu A6 Zagreb-Rijeka. Slijetanje je prošlo bez ljudskih žrtava samo sa materijalnom štetom. #vrb253

Objavil/a Vatrogasci Vrbovsko dne Sobota, 17. avgust 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija