DONČIĆ POVABLJEN NA SPEKTAKEL VSEH ZVEZD: Ljubljančan tehta svoje možnosti

Svet

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki vodi po prvih vmesnih rezultatih glasovanja navijačev za tekmo zvezd severnoameriške lige NBA, ima že sedaj možnost nastopiti na dvodnevnem spektaklu najboljših košarkarjev NBA. Vodstvo lige ga je namreč povabilo k sodelovanju na tekmovanju v metu trojk, poročajo ameriški mediji.

Lani je Dončić v svoji prvi sezoni v ligi NBA na vikendu All-Star nastopil v tekmovanju spretnosti in tekmi vzhajajočih zvezd. Letos pa ima po informacijah portala Yahoo Sports že zagotovljeno povabilo na tekmovanje v metu trojk, v igri pa je tudi za nastop na osrednjem dogodku, tekmi vseh zvezd lige.

Kot še poroča Yahoo Sports, se Dončić na povabilo še ni dokončno odzval, saj tehta svoje možnosti. Med povabljenimi na tekmovanje v metu trojk pa naj bi bil tudi košarkar Atlante Trae Young, ki je bil lani največji tekmec Ljubljančana v boju za naziv novinca leta.

Dončićevo ime je vse od nabora leta 2018 tesno povezano z Youngovim, ki ga je kot petega po vrsti izbral prav Dallas, a ga nato v menjavi igralcev z Atlanta Hawks zamenjal za Slovenca. Povezava med obema je ostala živa skozi vso lansko sezono, saj je bil med novinci na vzhodu večino časa v ospredju ravno Young.

Dončić v letošnji sezoni v povprečju na tekmo doseže 29,7 točke, 9,7 skoka in 8,9 podaje, medtem ko je iz razdalje 33,1-odstotno uspešen. Zadel je 100 metov za tri točke, kar je 13. dosežek v ligi NBA.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija