DONČIĆ PONOVNO POŠKODOVAN: Koliko tekem bo izpustil tokrat? (VIDEO)

Svet

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić si je na treningu svoje ekipe Dallas Mavericks včeraj spet poškodoval gleženj. Gre za podobno poškodbo, ki je Dončića decembra za štiri tekme oddaljila z igrišč. Kot so sporočili iz kluba, bo izpustil obračun proti Houstonu, ki bo na sporedu v noči iz danes na jutri.

Na treningu si je Dončić zvil gleženj; kot so na spletni strani zapisali Mavericks, gre za isti gleženj, ki je mlademu slovenskemu zvezdniku povzročil težave, ljubiteljem košarke pa veliko skrbi že decembra. Takrat je moral Dončić prvič izpustiti tekme v NBA, vrnil se je po štirih dvobojih prisilnega počitka. Ko ga ni bilo v ekipi, je Dallas dve tekmi dobil, dve pa izgubil.

Tokrat bo Ljubljančan izpustil vsaj eno tekmo. Dodatnih podrobnosti za zdaj iz vrst Dallasa ni, niso pa izključili možnosti, da bi zaigral že dan kasneje proti Atlanti v domači dvorani.

"Takšne stvari se dogajajo. Igraš na polno in nekomu stopiš na nogo. Smola za Luko, da se je to zgodilo ob koncu treninga, ampak dečko je trpežen. Bomo videli, kaj bo, upam, da ne bo spet trajalo tako dolgo," je o novi poškodbi Dončića dejal soigralec J. J. Barea, ki je obenem potrdil, da proti Houstonu nanj ne bodo mogli računati:

"To smo že doživeli. Ne bo lahko, bomo pa ostali imeli več priložnosti. Stopiti moramo skupaj, ne bomo imeli najboljšega igralca, tako da se bomo proti Houstonu morali še bolj potruditi za zmago," je še dodal.

Športni portal ESPN pa poroča, da sta dva vira potrdila, da gre za zelo podobno poškodbo tisti decembrski. Danes zjutraj po lokalnem času naj bi pri slovenskem košarkarju s pregledom z magnetno resonanco ugotovili resnost tokratne poškodbe, še dodaja ESPN.

Dončić v letošnji sezoni za trenutno petouvrščeno moštvo zahodne konference (29-18) v povprečju dosega 28,8 točke, 9,5 skokov in 8,7 podaj, izbran pa je bil tudi v začetno peterko tekme All-Star, ki bo v Chicagu 16. februarja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija