NA KANINU SPET DELUJEJO VSE NAPRAVE: Znova je vzpostavljena povezava med slovenskim in italijanskim delom

Slovenija

Potem ko je nedavna okvara smučarje prikrajšala za smuko na povezovalni progi med slovenskim in italijanskim delom Kanina, zdaj spet delujejo vse naprave. Direktor družbe Sončni Kanin Rok Ovsenik je prepričan, da bo štirimetrska snežna odeja zdaj spet privabila več smučarjev.

Prejšnji teden je na širšem območju Bovca prišlo do izpada električne energije, ponovni vklop pa je povzročil okvaro na napajalnem sistemu smučišča Kanin. Smučarji so bili zato od srede prejšnjega tedna prikrajšani za smuko na Prevali, povezovalni progi med slovenski in italijanskim delom smučišča, ostale naprave na smučišču Kanin pa so nemoteno obratovale.

Popravilo okvare je bilo zahtevno, saj so morali napajalno napravo demontirati, jo poslati na servis v Ljubljano in jo po odpravi napake ponovno vzpostaviti. Zdaj spet delujejo vse naprave in v družbi Sončni Kanin upajo, da je bila to zadnja letošnja okvara. Ovsenik je prepričan, da bo štirimetrska snežna odeja na Kanin privabila številne ljubitelje visokogorskih smučišč.

Ovsenik je sicer z letošnjo sezono zadovoljen, prav tako s poslovanjem družbe. Na smučišču ob lepem vremenu naštejejo približno 500 smučarjev, ob koncih tedna je ta številka še večja. Glede na debelino snega se bo tam sezona podaljšala v pomladanske mesece.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija