DONČIĆ PODPISAL MILIJONSKO SPONZORSKO POGODBO: Neverjetno, koliko bi mu vzela slovenska država

Svet

Potem ko so specializirani ameriški mediji že pred dnevi poročali o tem, da bo Luka Dončić sklenil bogato finančno pogodbo z dobaviteljem športnih copat, je zdaj ta dogovor tudi uraden. Proizvajalec športne obutve Nike oziroma njegova znamka Jordan je potrdil, da je Dončič odslej član njihove družine.

Znamki Nike in Jordan sta novico objavili na Twitterju, kjer so zapisali Družina leti skupaj in v kratkem videu z Luko Dončićem sporočili: Res je. Dobrodošel v družini.

Novico so potrdili tudi na uradni spletni strani slovenskega zvezdnika, kjer so zapisali, da je Dončić z znamko Jordan Brand podpisal petletno pogodbo ter da bodo podrobnosti podpisa znane v prihodnjih dneh.

Dončić je, kot so poročali ameriški mediji, po večmesečnem preizkušanju različne obutve sklenil, da bo v naslednjih letih nosil športne čevlje znamke Jordan Brand. V soboto je novinar medijske hiše The Athletic Tim Cato, ki je specializiran za košarko ter novice o Dallas Mavericks, prek Twitterja zapisal, da je le še vprašanje časa, kdaj bo slovenski superzvezdnik odločitev potrdil tudi s podpisom.

Uradnih podatkov o vrednosti in dolžini pogodbe še ni, številke, ki so se pojavile v preteklih dneh, pa so bile precej enotne. Dončić naj bi za petletno pogodbo prejel okoli 100 milijonov dolarjev. V klubu bo v drugi sezoni igranja v ligi NBA dobil približno 7,5 milijona dolarjev.

V PORTOROŽU SE OBETA NOV REKORD: Po predprijavah sodeč tokrat še več novoletnih skakalcev v morje (FOTO)

Leto je naokrog in Portorož znova vabi na tradicionalni Novoletni skok v morje. Najpogumnejši bodo v morje skakali s pomola na osrednji portoroški plaži. Protokol skokov in ogrevanja bo enak lanskoletnemu, torej po 100 udeležencev naenkrat v skupini na vsakih 10 minut in tako prirejen za večjo maso udeležencev, kar se je po preteklih izvedbah pokazalo za pravilno.

Dončić bo ob Zionu Williamsonu, prvem izboru na letošnjem draftu, tako osrednji obraz znamke Jordan Brand. Te športne copate izdeluje Nike v sodelovanju z legendarnim Michaelom Jordanom, najbogatejšim (nekdanjim) športnikom na svetu. Po podatkih revije Forbes je Jordanovo bogastvo ocenjeno na 1,9 milijarde dolarjev.

Eden od športnih navdušencev je sicer na družbenem omrežju Twitter nekdanjega direktorja Finančne uprave Ivana Simiča vprašal, koliko davka bi ob omenjeni pogodbi v Sloveniji moral plačati Dončić. Odgovor pa: "Od 18 mio bi mu ostalo 6,48 mio. To pomeni, da bi država vzela 64 % in njemu ostane 36 %." Portal siol.net pri tem dodaja, da Dončić najverjetneje ni davčni rezident Republike Slovenije, poleg tega ima najbrž davčne svetovalce, ki vedo, kako stvari urediti, da si država ne bi vzela tolikšnega zneska.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  27 .12. 2019 ob  21: 14
Kar naj ostane tam kjer je!! Mi vsi od njega nimamo NIC!

Interesantno pa to, da ni dneva, da nas mediji (taki in onaki) ne posiljujete s tem osebkom. O kaksnem osebku pa, ki vsaki dan za nekaj evrov resuje zivljenja nas vseh, ne poracate nic. Razmislite vsak pri sebi.....