BO DONČIĆU LETOS USPELO? Pričelo se je glasovanje za tekmo zvezd

Svet

Tekma zvezd v severnoameriški ligi NBA bo v tej sezoni 16. februarja 2020 v Chicagu. Od včeraj popoldne po slovenskem času pa lahko navijači svoj delež pri izboru zvezdnikov, ki jih želijo videti na delu, prispevajo z glasovanjem.

Chicago bo gostitelj že 69. izvedbe tekme zvezd v NBA. V mesto in dvorano United Center, kjer domujejo biki, se spektakel vrača po dolgih letih premora, saj je bila tema All Star tam nazadnje leta 1988, prvič pa 1973.

Za tekmo v tej sezoni lahko od včeraj svoje glasove prispevajo tudi navijači po vsem svetu. Čas za izbiro svojih favoritov bodo imeli od božiča do 20. januarja 2020.

VENDARLE STA SE LAHKO OBJELA: Zoran, ki so ga kot otroka ukradli v koprski porodnišnici, spoznal biološko mamo

Božič, največji družinski praznik, sta po 36 letih prvič skupaj praznovala tudi Zoran in njegova mati. Zorana je takrat 22-letni Slovenki v koprski porodnišnici ukradla organizirana kriminalna združba, ki je v nekdanji Jugoslaviji trgovala z novorojenčki, mati pa je vse življenje živela v prepričanju, da je njen sin mrtev.

Na voljo bo pet možnosti glasovanja, prek spletne strani NBA, mobilne aplikacije NBA ter prek Googla in aplikacij Google ter Google Assistant. Vsak navijač bo lahko glasoval enkrat na dan, z izjemo petih dni, ko bo veljal sistem "dva za ena" - ko bodo glasovi šteli dvojno, to pa bo 2., 3., 10., 16. in 20. januarja.

Sistem glasovanja je zasnovan tako, da lahko polovico glasov prispevajo navijači z glasovanjem, preostalo polovico pa v enakem deležu igralci NBA ter mediji.

Vodstvo lige bo sodelujoče igralce prvih peterk in kapetana obeh moštev predstavilo 23. januarja, rezerviste pa bodo določili 30. januarja. Kapetana ekip bosta igralca iz vsake od konferenci, ki jima bodo navijači namenili največ glasov.

Kandidati za glasovanje so vsi igralci, ki v tej sezoni nastopajo v ligi NBA, kar pomeni, da se lahko za tekmo zvezd potegujejo tudi trije Slovenci: ob superzvezdniku Luki Dončiću in veteranu Goranu Dragiću tudi Vlatko Čančar, ki je nedavno postal 11. Slovenec z nastopom v tej ligi.

V prejšnji sezoni se Dončić, takrat še novinec v ligi, ni prebil med zvezdnike s pravico nastopa; navijači so ga sicer že takrat množično podprli, dobil je več kot tri milijone glasov in na zahodu zaostal le za LeBronom Jamesom. Toda ni dobil dovolj podpore novinarjev in igralcev, pozneje pa ga niso izbrali niti med rezerviste, ki jih določijo trenerji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija