DONČIĆ BO POMAGAL TUDI SLOVENSKEMU GOSPODARSTVU: Njegov klub ponudil posebno partnerstvo s Slovenijo

Svet

Slovenija bo v prihodnje še bolj povezana s severnoameriško košarkarsko ligo NBA in predvsem klubom Dallas Mavericks, za katerega igra mladi slovenski zvezdnik Luka Dončić. Prav vodstvo omenjenega kluba je ponudilo posebno partnerstvo s Slovenijo.

"Zaradi izjemnosti našega mladega športnega asa je košarkarski klub Dallas Mavericks za partnerstvo s Slovenijo pripravil posebno ponudbo, ki ponuja številne priložnosti. Klub je ekskluzivno pooblastil družbo Sport Media Focus, da v njihovem imenu sklene partnerstvo z Uradom Vlade RS za komuniciranje (Ukom), Slovensko turistično organizacijo (STO), Javno agencijo RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (Spirit) in Turizmom Ljubljana za izvajanje promocijskih dejavnosti, povezanih s tekmo 11. marca 2020 (Dallas Mavericks - Denver Nuggets) in drugimi dejavnostmi kluba," so pri Ukomu pojasnili v sporočilu za javnost.

Kot pravijo, partnerstvo med drugim zagotavlja promocijo in izpostavitev nacionalne znamke I feel Slovenia na desetih domačih tekmah lige NBA v sezoni 2019/2020 ter na desetih domačih tekmah v sezoni 2020/2021, predstavitev Slovenije kot države in turistične destinacije v polčasu tekme lige NBA, zagotovitev promocijskega razstavnega prostora in izvajanje promocijskih dejavnosti partnerjev na samem dogodku in drugo.

"VAŠ OTROK JE NA POTI NA POKOPALIŠČE, ZAŠILI SMO GA V TREBUH DRUGEGA MRLIČA": To je odgovor zdravnika na prošnjo matere, da vidi svojega dojenčka

Javnost je zgrožena in kako ne bi bila. Po objavi novice o trgovini z novorojenčki v državah bivše Jugoslavije, ki se je odvijala tudi v naši neposredni bližini, na dan prihaja vedno več žalostnih zgodb mater, ki naj bi rodile mrtve otroke, a jih niso nikoli videle.

Glavni cilji partnerstva so krepitev in povečanje prepoznavnosti Slovenije in nacionalne znamke I feel Slovenia ter predstavitev države, njene edinstvenosti, nišnosti, gospodarskih, naložbenih in turističnih priložnosti, pravijo pri Ukomu.

"Partnerstvo je nov dokaz, da znamo ob prepoznanih skupnih ciljih nastopati usklajeno kot država in se povezati s partnerji (AmCham Slovenija), ki nam lahko pomagajo pri ciljnem in konkretnem nagovarjanju ameriške poslovne javnosti, ameriških podjetij. S poslovno konferenco v ameriški zvezni državi Teksas (12. marec 2020), ki je po BDP deseto največje svetovno gospodarstvo, se odpirajo edinstvene priložnosti sodelovanja slovenskih in ameriških podjetij," menijo pri Ukomu.

NARAVNOST PRETRESLJIVA SMRT 8-LETNICE: Umrla, ker jo je mačeha prisilila piti iz straniščne školjke (VIDEO)

8-letna deklica je umrla zaradi sepse, potem ko jo je mačeha s kazenskimi metodami prisilila, da pije iz umazane straniščne školjke, poročajo mediji. Raylee JoLynn Browning je umrla 26. decembra 2018 v ameriški zvezni državi Zahodna Virginija. Po njeni smrti so odkrili poškodbe danke, modrice in opekline na dekličinem telesu.

Tomaž Ambrožič, direktor družbe Sport Media Focus, pa poudarja, da se nenehno potrjuje, da je šport izjemno učinkovita komunikacijska platforma. "Takšne zgodbe, ki jo dobivamo z Luko Dončićem, še nismo imeli. Kot Slovenec sem ponosen, da so skrbniki nacionalne znamke I feel Slovenia prepoznali priložnost, ki jo ponuja sodelovanje z Dallas Mavericks. Klub se je v pogovorih v zadnjih mesecih pokazal kot izjemno naklonjen sodelovanju, tudi Sloveniji kot državi, in prav začutiti je bilo, da tudi v znamki I feel Slovenia vidijo zgodbo, ki jim jo je prinesel Luka Dončić," je dejal Ambrožič.

Podrobnosti partnerstva Slovenije in kluba Dallas Mavericks bodo sicer predstavili na srečanju z mediji 16. januarja prihodnje leto.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija