Dobrotnika leta 2013 Blanka in Iztok Pratnemer

Slovenija

Revija Naša žena je ob zaključku akcije Ljudje odprtih rok v Ljubljani podelila priznanja za njihova dobra, plemenita in človekoljubna dejanja. Dobrotnika leta 2013 sta postala Blanka in Iztok Pratnemer, darovalka leta Darja Povšič Peršolja, izjemna osebnost leta je Milena Štular. Marta Gregorc je po izboru bralcev dobri človek leta 2013.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji, je revija Naša žena maja letos že dvajsetič zapored razpisala natečaj za zbiranje predlogov za ljudi odprtih rok. Izmed prispelih predlogov so izbrali 21 posameznic, posameznikov in skupin, ki so na sredinem svečanem dogodku v Narodni galeriji prejeli zahvalne listine.

Dobrotnica, darovalec, izjemna osebnost in dobri človek leta 2013 so prejeli tudi srebrno priponko ptice v letu iz 5. stoletja, najdene v Ajdni nad Potoki, ki je tudi zaščitni znak akcije Ljudje odprtih rok.

"V dvajsetih letih je revija Naša žena predstavila že okoli 700 ljudi, ki jim je življenjsko vodilo nesebična skrb za druge in sodelujejo v različnih humanitarnih in dobrodelnih projektih, opravljajo različna dobra dela, namenjajo svoj denar za pomoč ljudem v stiski oziroma navdušujejo druge, da ga zanje zberejo s skupnimi močmi," so še zapisali organizatorji.