Bratuškova bo v Düsseldorfu privabljala vlagatelje

Predsednica vlade Alenka Bratušek bo danes skupaj s finančnim ministrom Urošem Čuferjem na investicijski konferenci v nemškem Düsseldorfu predstavila investicijske priložnosti v Sloveniji. Premierka bo v tem gospodarsko pomembnem mestu na zahodu Nemčije opravila tudi delovne pogovore s predstavniki gospodarstva in zainteresiranimi vlagatelji.

Gre za prvega v nizu načrtovanih tovrstnih dogodkov. Današnjemu v Düsseldorfu bodo sledili podobni še v Parizu, Milanu in Moskvi.

V vladi menijo, da so tuje neposredne naložbe pravo orodje za spodbuditev gospodarske rasti in gospodarske stabilnosti, zmanjšanje brezposelnosti, dvig blaginje ter večjo vpetost Slovenije v mednarodne tokove poslovanja.

Na investicijski konferenci v glavnem mestu nemške zvezne dežele Severno Porenje - Vestfalija bodo investicijske priložnosti v Sloveniji poleg Bratuškove in Čuferja med drugim predstavili še član uprave Slovenske odškodninske družbe Matej Runjak, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen in v.d. direktorja javne agencije Spirit Boštjan Skalar.

Bratuškova se je že v sredo v Düsseldorfu srečala s predstavniki slovenskih klubov, ki delujejo v omenjeni gospodarsko močni nemški zvezni deželi, nato pa je v bližnjem Essnu sodelovala na odprtju nove proizvodne dvorane podjetja Kolektor KMT.

Nemčija najpomembnejša  gospodarska partnerica

Blagovna menjava med državama znaša sicer skoraj deset milijard evrov, kljub temu pa obstaja še veliko priložnosti za poglobitev sodelovanja tako na področju blagovne menjave in storitev kot tudi na področju investicij.

Dosedanje investicije iz Nemčije v Sloveniji so se izkazale kot uspešne, saj družbe z nemškim kapitalom večinoma poslujejo dobro, zaposlujejo delovno silo, delujejo na področju tehnologij višje dodane vrednosti in so izjemno izvozno usmerjene.

ma si |  28 .11. 2013 ob  16: 38
ti ena tajnica, opankarja
Smetar |  28 .11. 2013 ob  08: 20
bo Hans vložil svoj wurstel v njen pedoč..samo tako vlaganje je ona sposobna...