Dijaki dobrodelno za družine v stiski

Piran

Dijaki GEPŠ (Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran) so znova pokazali veliko srce. Potem, ko so pred mesecem dni zbirali sredstva za Nicka, ki ga je nesreča prikovala na voziček, so tokrat zbirali darila za socialno ogrožene družine iz občine.

Akcijo so izpeljali že četrto leto zapored, darila pa so simbolično predali na prireditivi v počastitev dneva enotnosti in samostojnosti. Darila je prevzela predstavnica Centra za socialno delo Piran Klara Kokalj, ki je dejala, da so družine zelo vesele daril, ki si jih same ne bi mogle privoščiti in bi bile prikrajšanje za čar prazničnega duha. 

Dobrodelno obdarovanje družin v stiski je tokrat potekalo že šesto leto zapored. Dijaki po svojih zmožnostih zbirajo finančna sredstva, od teh sredstev pa nato otrokom kupijo darila, ki si jih zaželijo. Ponavadi so želje precej skormne. Denar pa se ne zbira zgolj za otroke, ampak tudi za obdarovanje staršev, ki prejmejo vrednostne bone.

Letos so tako razveselili šest družin oziroma 17 družinskih članov. Prizadevanja dijakov je pohvalil tudi ravnatelj GEPŠ-a Borut Butinar, ki je ob tem uporabil citat nedavno preminulega Nelsona Mandele, ki je nekoč dejal: "Vedno je pravi čas, da delate kar je prav."

Deli novico: