DELE SLOVENIJE PRIZADELA NEURJA: Veter odkrival strehe in podiral drevesa, voda zalivala prostore

Kronika

Lokalna neurja so včeraj popoldne zajela občine Maribor, Ribnica na Pohorju, Rogaška Slatina, Velenje in Zagorje ob Savi, kjer so zabeležili 55 dogodkov, kasneje pa tudi Črnomelj in Metliko. 

Kot so sporočili z uprave za zaščito in reševanje, so posredovali gasilci iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih enot. V neurju je meteorna voda zalivala prostore stanovanjskih objektov, garažno hišo, dvorišče stanovanjskega objekta in več odsekov cest. Močan veter, ki je spremljal neurje, pa je podrl drog elektroenergetskega voda in odkril streho gospodarskega objekta.

Ob močnejšem deževju in vetru je v občini Maribor voda zalila dvorišče stanovanjske hiše, garažno hišo in cesto. Veter pa je podrl drevo na stanovanjsko hišo. Posredovali so mariborski poklicni gasilci in pekrski prostovoljni gasilci, ki so očistili odvodne jaške ter odstranili drevo s strehe stanovanjske hiše.

Zaradi močnega neurja je na območju občine Ribnica na Pohorju meteorna voda ogrožala stanovanjske objekte, na lokalne ceste se je sprožilo več manjših plazov. Prostovoljni gasilci Ribnica - Josipdol so odmašili in odstranili most, ki ga je poškodoval narasel vodotok, z lokalnih cest so odstranili nanose zemljine in mulja. Cesta proti Greglovem grabnu zaradi poškodovanega mostu ni dostopna, cesta po Slivniškem grabnu je deloma prevozna, poroča uprava.

V občini Metlika je veter razkril streho na gasilskem domu v kraju Gradac, na ceste je padlo več dreves. V občini Črnomelj v okolici Dragatuša in Brdarcev so gasilci odstranjevali podrta drevesa in pokrivali strehe na treh objektih, še poroča uprava.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija