Dekca za kosmatinca

Goriška

Ko so sodelavci Radia Robin delali povsem običajen prispevek o zavetišču za pse v Vitovljah, so uvideli, da se vsesplošna kriza zrcali tudi na živalih v zavetišču. Kljub letošnji zaenkrat še mili zimi, zavetišču primanjkuje odej, rjuh ter brisač. Robinovci so se zato odločili, da nemudoma priskočijo na pomoč, organizirali so akcijo Dekca za kosmatinca.

"Zmeraj je potreba po odejah in katerikoli pomoči.  Izredno veseli smo vsakega prispevka oziroma vsakega darila. Vsaka odeja, vsaka rjuha, vsaka brisača v tem času pride zelo prav." So besede, s katerimi je Hari Arčon, direktor zavetišča Oskar iz Vitovelj, navdihnil Robinovce, da so se odločili in organizirali zbiralno akcijo za kosmatince.

Zaloga odej na Robinu

Brisače v zavetišču potrebujejo za brisanje psov, ko se ob slabem vremenu odpravljajo na sprehode. Odeje in rjuhe pa v zavetišču namestijo v pasje koče, da je psom ob mrzlih zimskih nočeh topleje. "Zavetišče je sicer dobro izolirano, vendar je zima le zima." Stisko v zavetišču opiše Arčon.

Dekce zbirajo do 12. januarja

In odziv poslušalcev, kot so nam povedali na Robinu, je odličen. Prostori radia se vztrajno polnijo, odej, rjuh in brisač je za Vitovsko zavetišče že skoraj dovolj. Toda Robinovci se držijo rekla "od viška glava ne boli" tako bodo morebitne odvečne ideje odpeljali še  v ostala zavetišča po Sloveniji.

Akcija bo potekala do 12 januarja. Do takrat lahko tudi vi prispevate kakšno odejo, rjuho ali brisačo. Na radiu (industrijska cona 5, Kromberk) se lahko oglasite kadarkoli med šesto zjutraj in šesto zvečer. Robinovci vam v zameno za toplo odejo obljubljajo topel sprejem.

Deli novico: