ČISTO ZLATO, NAMENJENO V SLOVENIJO: Italijanski policisti zasegli 20 kg, vrednih skoraj 2 milijona evrov

Kronika

Italijanska finančna policija v Gorici je v dveh ločenih akcijah ob meji s Slovenijo pred dnevi zasegla okoli 20 kilogramov zlata, katerega skupna vrednost znaša skoraj 1,8 milijona evrov, danes poročajo italijanski mediji. Zlato so našli v vozilih z madžarskimi registrskimi oznakami, ki sta ju vozila turška državljana.

Fotografija je simbolična.

Policisti so 23. maja pri nekdanjem mejnem prehodu pri Štandrežu v dostavnem kombiju madžarskih registrskih tablic našli dvanajst kilogramov čistega zlata. Voznik kombija, turški državljan, je z veliko hitrostjo vozil v smeri Slovenije.

Policisti so voznika ustavili. Na vprašanje, ali kaj prevaža, je odgovoril, da nima česa prijaviti. Ob pregledu prenosnega hladilnika v kabini so našli 30 zlatih palic in folij za skupno 12 kilogramov čistega zlata, na katerih ni bilo žiga o izvoru.

Poleg zlata v vrednosti okrog milijona evrov so zasegli še denar v gotovini in nekaj prenosnih telefonov, na spletni strani poroča Primorski dnevnik.

Nekaj dni kasneje je druga patrulja goriških finančnih policistov pri Moščenicah ob kontroli tovornjaka z madžarskimi registrskimi tablicami, ki ga je prav tako vozil turški državljan, odkrila skoraj devet kilogramov čistega zlata, prav tako brez potrebnih oznak. Vrednost zlata ocenjujejo na okoli 750.000 evrov.

Policisti so zlato zasegli, ob tem pa tudi večjo vsoto denarja v gotovini, nekaj mobilnih telefonov in tovornjak. Oba voznika so po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa ovadili zaradi pranja denarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
siviovcar |  17 .06. 2023 ob  11: 11
Nepravilen naslov !!!!!!! očno dvomim , da je bilo zlato namenjeno v Slovenijo
Zlato so našli v vozilih z madžarskimi registrskimi oznakami, ki sta ju vozila turška državljana.