Cimos: "Preverili smo, vsi imajo plačane prispevke!"

Včeraj smo poročali o delavcu, ki je prek zaposlitvene agencije delal v Cimosu. Čeprav je družba poravnavala vse obveznosti do agencije, delavec ni imel poravnanih prispevkov, kar nam je dokazal s papirji davčne uprave. 

Tedaj je Cimos vse delavce pozval, naj preverijo, ali omenjena agencija plačuje prispevke. Po naših podatkih naj ne bi bilo vse v redu, prejeli smo tudi informacijo, da je Cimos zato že prekinil pogodbo z omenjeno agencijo. A so nam iz družbe sporočili, da je stanje nekoliko drugačno.

"Na osnovi izpiskov, ki so jih pridobili zaposleni, je jasno, da imajo vse prispevke poravnane, vsaj na dan, ko so za ta potrdila zaprosili, to je bilo septembra. Na vpogled smo pridobili vse izpiske, razen s strani enega zaposlenega," so nam sporočili iz službe za odnose z javnostmi.

Zato tudi sodelovanja z omenjeno agencijo niso prekinili. Zagotovili so nam, da nihče ni izgubi službe in da prezaposlovanja ni bilo, čeprav nam je tako potrdil naš vir iz družbe.

Delavec, ki nam je razkril anomalije in naj bi ravno zaradi tega ostal brez službe, pa je po informacijah Cimosa sam zapustil delovno mesto oziroma dal odpoved. "V Cimosu smo bili z delom omenjenega delavca zadovoljni," so še zapisali in dodali, da so zaradi njegovega odhoda morali poiskati novega delavca.

Glede možnosti, da naj bi v kratkem prekinili pogodbe z vsemi zunanjimi zaposlitvenimi agencijami zaradi pomanjšanega obsega dela, so nam v Cimosu pojasnili: "Podjetje je v procesu prestrukturiranja in del le-tega je tudi reorganizacija zaposlenih. Cimos, tako kot večina drugih podjetij, s pomočjo najemnih delavcev uravnava potrebo po delovni sili. Če bo prišlo v prihodnje do zamenjave agencije, bo to iz poslovnih razlogov in nikakor ne z namenom kršenja kakršnihkoli pravic zaposlenih. Cimos redno poravnava obveznosti do agencij, ki posredujejo delavce, in pričakujemo, da tudi agencije redno poravnavajo vse obveznosti do delavcev."