CERAR 'POČEPNIL', PRIMORSKI POSLANEC VZTRAJA: "To poseganje v avtonomijo evropskih držav je nedopustno, zahtevamo odstop brezpogojno" (VIDEO)

Slovenija

Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani se je v pismu slovenskemu zunanjemu ministru Miru Cerarju in slovenskemu narodu opravičil za svoje besede na nedeljski slovesnosti ob dnevu spomina na žrtve fojb v Bazovici. Primorski poslanec SD Matjaž Nemec je danes druge poslance državnega zbora pozval k podpisu peticije za odstop predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija. Ob predstavitvi pobude je ponovil, da je Tajani storil premalo in da še naprej zahtevajo njegov odstop.

Izrečene besede predsednika Evropskega parlamenta izhajajo iz nekega drugega časa, pripadajo nekemu drugemu krogu in so nedopustne, je na novinarski konferenci v DZ povedal Nemec. "Temu se bomo zoperstavili, in, seveda, z jasnim sporočilom tudi tistim, konkretno Janezu Janši, da smo le enotni močni, in če ne znamo biti močni in se postaviti zase, se bodo ti dogodki ponavljali," je poudaril.

"Ključno je, da se zavedamo, da je leto 2019 in da je to poseganje v avtonomijo evropskih držav nedopustno, zato zahtevamo odstop brezpogojno," je izpostavil primorski poslanec Matjaž Nemec, ki vodi tudi zunanjepolitični odbor DZ.

Podpredsednik SD in predsednik Odbora DZ za zunanje zadeve Matjaž Nemec o mednarodni peticiji SD, ki poziva predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija k odstopu zaradi nedopustnih izjav: “Kar je preveč, je preveč. Zahtevamo odstop!”

Objavil/a Poslanska skupina SD dne Četrtek, 14. februar 2019

Na poslance je naslovil pobudo, da se pridružijo mednarodni peticiji za odstop predsednika Evropskega parlamenta, ki jo je sprožila SD in pod katero se je doslej podpisalo več kot 3800 ljudi.

Povabil jih je, "da se tudi oni kot predstavniki slovenskega ljudstva, kot poslanci državnega zbora zavzemajo za tisto, kar nas ohranja za Slovence in Slovenke, za Evropejce in Evropejke, da ohranimo svoj jasen jaz, svojo pripadnost tako Evropi kot Sloveniji, seveda, zavedajoč se, da je treba ohranjati dobre medsosedske odnose".

Tajani je sicer v sredo zunanjemu ministru Miru Cerarju poslal pismo, v katerem se je njemu in slovenskemu narodu opravičil za svoje besede na nedeljski slovesnosti, ko je med drugim dejal, "naj živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija".

Po Cerarjevih besedah je zgodba s tem zaključena, je pa zdaj predvsem pomembno, da se v prihodnje kaj takšnega ne ponovi, ne s strani Tajanija, ne s strani koga drugega, sicer bo morala Slovenija "odreagirati še bistveno bolj odločno".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
goldhorn |  15 .02. 2019 ob  13: 48
@JURIJ

levičarji pa so v Bazovici storili vojni zločin, saj so jamo napolnili z ljudmi.
vseved |  15 .02. 2019 ob  13: 32
@GOLDHORN, desničarji so svoje povedali v Bazovici.
goldhorn |  15 .02. 2019 ob  12: 25
-1
Burleska. Fajonova, Židan in Nemec v zadregi: Peticijo proti predsedniku Evropskega parlamenta do sedaj podpisalo le 0,000751 odstotka državljanov EU. Poceni iskanje političnih točk.

@Jurij:

Desničarji so svoje povedali. Enkrat je dovolj. Desnica gleda v prihodnost, levičarji pa se napajate v zlagani polpretekli zgodovini.
vseved |  15 .02. 2019 ob  10: 32
-2
@Lili, si slišala kakega desničarja, da se je oglasil? Kje je glas Grimsa, Irglove, Janše, Mahniča?
Lili |  14 .02. 2019 ob  15: 42
Italijani so italijani pač... populistične, nevarne izjave in to predsednika evropskega parlamenta... nedopustno pač, vendar to je evropa! Dvolična, z dvojinimi merili in z dvojno hitrostjo...in mi ...definitivno nismo na hitrejši strani.... Italijani pa so se le (kot naši komunisti) potuhnili in čakajo na svoj moment..