BRŽAN KREPI EKIPO NA OBČINI: Kar pet zaposlitev za nedoločen čas, med njimi tudi taka, kot je še nikoli ni bilo

Koper

Mestna občina Koper je prejšnji petek objavila kar pet razpisov za prosta delovna mesta. Kar na prvi pogled zgleda kot kadrovski cunami, saj iščejo višjega svetovalca za pravne zadeve, višjega svetovalca za pravne zadeve in investicije, višjega svetovalca za investicije, računovodjo in, kar je tudi v javnosti vzbudilo največ pozornosti, strokovnega sodelavca za pravice italijanske narodne skupnosti in dvojezičnost. S tem se prvič v zgodovini občine ustanavlja delovno mesto, ki ga bo zasedel nekdo, ki bo skrbel samo za italijansko narodno skupnost. Do sedaj je to bilo vedno v pristojnosti podžupana.

Med drugim so vse zaposlitve za nedoločen čas. Rok prijave je 10. februar.

Na občino smo se obrnili z vprašanjem, od kod potreba po toliko zaposlitvah naenkrat in ali gre za iskanje novih kadrov ali le za prerazporeditev že obstoječih na druga delovna mesta. "Pri večini objavljenih razpisanih delovnih mest gre za nadomestilo javnega uslužbenca, ki se je oziroma se bo upokojil oziroma je bil v okviru reorganizacije občinske uprave premeščen na drugo delovno mesto (med posameznimi uradi)," odgovarjajo na koprski občini.

Tako bodo z zaposlitvijo strokovnega sodelavca za pravice italijanske narodne skupnosti in dvojezičnost nadomestili uslužbenca, ki je opravljal delo prevajalca, vendar po prenehanju delovnega razmerja niso poiskali novega. Na predlog podžupana, svetnikov in predstavnikov italijanske narodne skupnosti pa naj bi, tako z občine, dodali delovnemu mestu dodatne naloge oziroma zadolžitve.

Novi strokovni sodelavec se bo uvrstil v 35. plačni razred. Zaposlitev zajema opravljanje nalog, ki so za občino trajnega značaja, zaradi česar je zaposlitev za nedoločen čas, pojasnjujejo.

In kaj točno so te naloge?

Poleg prevajanja in tolmačenja bo novi sodelavec pravno, analitično in organizacijsko vpet v področje uresničevanja posebnih pravic italijanske narodne skupnosti, dvojezičnosti, mednarodnih odnosov in protokola.

Med drugim bo sodeloval pri postopkih javnih naročil, pripravi razvojnih projektov, pridobivanju sredstev zanje ter pri pripravi in izvajanju občinskega proračuna ter rebalansa proračuna. Skrbel bo za zakonitost poslovanja, dosledno izvajanje predpisov, zakonito in namensko porabo proračunskih sredstev.

Spremljal bo uresničevanje normativnih določb, ki se nanašajo na italijansko narodno skupnost in izvajanje dvojezičnosti ter predlagal ukrepe za učinkovito uresničevanje pravic pripadnikov italijanske narodne skupnosti. Med drugim pa bo celo spremljal župana in druge funkcionarje na srečanjih, prireditvah in protokolarnih dogodkih. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  03 .02. 2020 ob  14: 44
@Tom
Kanolo zmerjaš, ker te je označil za cepca..čeprav očitno to si...Ker v nadaljevanju si me lepo označil..najbrž sodiš ženske po svoji mami.
Komentar |  03 .02. 2020 ob  12: 22
Dragi @Tom . Ob takem cestnem žargonu samo kažeš na županovo elito že znanih izsiljevalcev . Očitno je , da tudi ti lezeš nekam nekomu !
Tine |  03 .02. 2020 ob  10: 42
@Tom

Si se za prav razburil ... Stari pregovor, da resnica boli, za tebe velja kot pribito.
va cagar |  03 .02. 2020 ob  10: 35
@kjessi | 01 .02. 2020 ob 12: 45
po tvoje so pri popetu bili vsi zaposleni v občinskih službah neoporečni kar se simpatizerstva tiče..
Tom |  03 .02. 2020 ob  09: 51
Kanola@, kdo si ti, ki tako lahkotno posameznike, ki ne delijo tvojega prepričanja označiš za cepce!? Če tako, potem četudi se midva ne poznava, tebe še lažje označim za na pol pismenega idiota, ki se trudi biti pameten!
Lili@, če Bržan še tako slabo vodi MOK in če je še tako po tvoje "nesposoben", po nesposobnosti in nategovanju Popoviču ne seže niti do gležnjev! Če ne razumeš, še ne pomeni, da so bili ljudje, ki so volili Bržana tki. "prepeljani žejni čez vodo", lahko da si bila ti vsa leta pod Popovičem dodobra "nategnjena", tako in drugače .......... in ti na tvojo žalost in razočaranje še vedno ni "prišlo"!
Lili |  03 .02. 2020 ob  09: 35
Ej ljudje, ti cepci nas imajo za IDIOTE! Očitno pred volitvami velja pravilo, da laži ko prasec in obljubi vse kar se da in popoljuvaj na vse možne načine unega ki je na oblasti..skratka, dovoljena so vsa sredstva in vse laži, samo da zavedeš butaste volilce. Bržan je nesposoben in njegova ekipa še bolj, vse kar je obljubil je povozil, naredil ni NIČ oz. še slabše..kar je bilo narejeno in načrtovano se ruši! Bravo raja, vedno znova vas lahko peljejo žejne čez vodo.. In tudi Bržan..naj mu bo jasno, da so tudi njega izkoristili, samo da zrušijo Popoviča..
vseved |  02 .02. 2020 ob  18: 08
Kot bi rekli naši južni bratje ˝SVE SU TU ISTA GOVNA˝
Nives |  02 .02. 2020 ob  10: 38
-10
Koprčani, a vaš še ni žal za Popovičem?!
Komentar |  02 .02. 2020 ob  10: 23
17
Meja verodostojnosti razlag tega župana je že zdavnaj porušena !
Ištrijan |  01 .02. 2020 ob  18: 52
32
V delovnem mestu strokovnega sodelavca za pravice italijanske narodne skupnosti in dvojezičnost ne vidim nobene težave. Smo dvojezično območje in tu je italijanska skupnost avtohtona, kateri gredo pravice že po Pariški mirovni pogodbi. In glede na to, da se v naši občini pojavljajo italijanski prevodi, ki "fano cagar", je takšno delovno mesto na mestu.

Upamo lahko le, da bo mesto dejansko zasedel nekdo, ki ima res pojma prevajati iz slo. v ital. in obratno!
Tine |  01 .02. 2020 ob  18: 30
10
Izjava: "nadomestilo javnega uslužbenca, ki se je oziroma se bo upokojil ". Ja, nekoč se bomo vsi upokojili ... Kaj misli Bržan, da smo občani neumni, da nasedamo takšnim razlagam?
 |  01 .02. 2020 ob  13: 23
21
pa kaj ni obcina prezadolzena..jQuery1123048209572201042494_1580559705731
Ocitno za zaposlovanje prijateljev to ni ovira..
1