BRUTALEN RASISTIČNI NAPAD ZDRAVNICE NA ŠTUDENTKO: "You are a black krava" (VIDEO)

Svet

Specialistka interne medicine dr. Milena Šćekić, zaposlena v Kliničnem centru Vojvodina, je na medicinski fakulteti v Novem Sadu brutalno rasistično užalila temnopolto študentko z Irske.

Incident se je zgodil v ponedeljek, ko se je doktorica Šćekićeva v dvigalu znašla s temnopolto študentko in ji rekla, naj zapusti dvigalo zaradi koronavirusa. Potem ko ji je dekle odgovorilo, da je že uporabljala dvigalo z drugimi ljudmi in da ne razume, zakaj mora ven iz njega, ji je zdravnica v angleščini rekla: "Pojdi ven, ker je zdaj korona. Pojdi ven! F***k you!''

Kmalu zatem je v dvigalo vstopila druga oseba in užaljeno dekle je zdravnico vprašalo, zakaj nima težav z njo. Zdravnica ji je odvrnila: "S tabo imam težavo, ker si črna krava."

Uredništvo portala "Blica" je že dobilo potrditev, da je na posnetku zares zdravnica Šćeškićova. Posnetek tega incidenta je na družbenih omrežjih povzročil plaz negativnih komentarjev, ki obsojajo zdravnico.

Kot neuradno piše portal, je študentka iz Irske trenutno na študentski izmenjavi v Novem Sadu, zaradi incidenta pa je bila deležna velike javne podpore, ki celo išče reakcijo oblasti zaradi zdravničinih rasističnih izjav.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija