BOŽIČEK IZ PORTOROŽA POSTAVLJA TURISTIČNO ZDRUŽENJE NA LAŽ: "Ponudili so nam 500 evrov, pa še to niso uspeli nakazati"

Piran

V Portorožu najmlajše že nekaj dni razveseljuje Božičkova dežela, ki pa nase ni opozorila le z bogatim programom, ampak tudi z vprašanjem, zakaj se je za organizacijo tako pozitivnega projekta morala angažirati skupinica aktivnih občanov in ne tamkajšnje turistično združenje. V četrtek smo obširno poročali o pestrem dogajanju na Božičkovi deželi in pojasnili vlogo Turističnega združenja Portorož (TZP) pri organizaciji projekta. Tako smo vsaj mislili. Pa so se včeraj na nas obrnili organizatorji in zanikali navedbe TZP.

Turistično združenje Portorož

Društvo Veliko srce, ki ga sestavlja nekaj aktivnih občanov in je bilo ustanovljeno ravno z namenom organizacije Božičkove dežele, je zmotila izjava TZP, ki so jo podali za Regional v zvezi s potekom organizacije omenjenega projekta in pogovori z organizatorji. Na TZP so nam opisali, o čem naj bi se z glavnim organizatorjem Borisom Triparjem pogovarjali na sestanku 16. oktobra ter na kakšen način naj bi priskočili na pomoč pri organizaciji in izvedbi projekta:

"Predstavil nam je projekt in zagotovil, da imajo finančno konstrukcijo za izvedbo projekta pokrito. Turistično združenje je zato ponudilo svojo pomoč v obliki promocije prireditve in pri pridobivanju različnih dovoljenj za izvedbo prireditve. Na sestanku smo gospodu Triparju tudi predlagali, da bi združili moči tako, da bi Božičkovo deželo prestavili na dostopnejšo lokacijo in poskušali skupaj obogatiti program. Ponudili smo jim tudi brezplačen najem stojnic. Organizator lokacije ni želel spremeniti, zato smo se dogovorili le, da uskladimo programe in da program Božičkove dežele umestimo v našo promocijo (tiskan in spletni koledar prireditev, družbena omrežja, odnosi z javnostmi,...)."

Pestro dogajanje na Božičkovi deželi.

Dodali so še: "Po sestanku smo 23. oktobra projekt predstavili tudi na občinskem prireditvenem odboru, kjer smo izrazili podporo projektu in predlagali Občini, da organizatorjem omogoči pridobitev vseh potrebnih soglasij. Kasneje je društvo Veliko srce na Turistično združenje poslalo prošnjo za pomoč pri nakupu daril za otroke. Združenje se je na prošnjo odzvalo in dogovorjeno je, da bomo krili stroške daril v vrednosti 500 evrov, kar bo po zagotovilih organizatorja razveselilo 50 otrok."

V društvu Veliko srce TZP postavljajo na laž. "Nikakor se ne moremo strinjati z izjavo TZP, da je naše dobrodelno društvo zagotovilo, da ima pokrito finančno konstrukcijo za izvedbo projekta, še več, na Turistično združenje smo naslovili sponzorsko prošnjo z vabilom na Božičkovo deželo. Na sestanku v prostorih TZP je direktor Igor Novel našemu predstavniku sporočil, da TZP nima sredstev, da pa morda le lahko plačajo kakšen račun v znesku, ne več kot 500 evrov," so pojasnili.

Seznam donatorjev in pomočnikov Božičkove dežele.

TZP po besedah društva "ni napravilo popolnoma ničesar v povezavi s promocijo projekta kot tudi ne pri pridobivanju različnih dovoljenj, za kar smo poskrbeli izključno sami, s pomočjo gospe Magde Krajnc na UE Piran, za kar smo ji izredno hvaležni." Organizatorji trdijo, da je portoroško turistično združenje naredilo zgolj eno stvar – Božičkovo deželo je navedlo v koledarju prireditev.

"Res je, da so nam predlagali lokacijo na znani portoroški ploščadi, ki pa je tik ob cesti, na kar zaradi varnosti otrok in vse ostalih obiskovalcev žal nismo mogli pristati. Naš glavni cilj je namreč, da se naši obiskovalci v prvi vrsti počutijo varno in da otroci lahko popolnoma brezskrbno tekajo in se zabavajo na samem prizorišču," nadaljujejo organizatorji. Pravijo še, da jih ni nihče obvestil o tem, da bi jih kdorkoli iz TZP predstavil na občinskem prireditvenem odboru, ob čemer se jim poraja vprašanje, zakaj je TZP to storil mimo njih in brez njihove vednosti.

Direktor TZP Igor Novel

Za Regional se je Turistično združenje Portorož še pohvalilo, da je oziroma bo društvu Veliko srce prispevalo 500 evrov za obdarovanje otrok. Pa v društvu tudi to zanikajo, saj do danes na TRR društva s strani TZP niso dobili ničesar. "Vsa darila našega društva so prišla iz rok naših resnih sponzorjev in donatorjev," so zapisali organizatorji in dodali seznam vseh, ki so jim pomagali, med njimi pa ni TZP. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istrijan |  14 .12. 2019 ob  13: 02
15
Glede na delo in "uspehe" TZP-ja in glede na delo komaj ustanovljenega društva, bom iz lastne presoje verjel kar novem društvu.

TZP je znano po obljubah in ničemer drugem. Z vsem denarjem, ki razpolagajo niso sposobni naredit nič od nič. Še 500€ jim je velik zalogaj, ker imajo sami pol manj.
Nobenemu ni jasno zakaj sploh obstaja TZP in kaj nudi.
Stojnice na trgu lahko nesejo domov, ker namesto, da zgleda lepo je vse sterilno in brez duše.

Velika pohvala društvu Veliko srce za projekt in deljenje radosti in le filanje lastnih žepov.