BO PORTOROŽANKA DOSEGLA NAJVEČJI USPEH SLOVENSKEGA GOLFA? Trenutno na 2. mestu, zgolj z udarcem zaostanka

Svet

Slovenska golfistka Ana Belac je na dobri poti do največjega uspeha slovenskega golfa. Po dveh rundah turnirja serije LPGA v Williamsburgu z nagradnim skladom 1,3 milijona dolarjev je na drugem mestu z zgolj udarcem zaostanka za vodilno Sarah Kemp iz Avstralije.

Belačeva je oddala seštevni kartici z rezultatoma 70 in 67 udarcev, tako da si s petimi udarci pod parom igrišča deli drugo mesto z nekdanjo številko ena svetovnega golfa Američanko Stacy Lewis in njeno rojakinjo Jessico Kordo. Na petem mestu z -4 je pet igralk, med njimi je tudi trenutno tretja igralka s svetovne lestvice Sei Young Kim iz Južne Koreje. Pred igralkami sta še dva kroga po 18 lukenj.

Za 24-letno igralko iz Portoroža, zmagovalko skupne razvrstitve lanske turneje Symetra, ki je vstopna točka za serijo LPGA, je to prva uvrstitev v finalni del oziroma rez na najbolj elitni turneji za profesionalne igralke golfa (Ladies Professional Golf Association). Doslej je nastopila na treh turnirjih LPGA, vključno z odprtim prvenstvom ZDA.

Ana Belac, trenutno 514. igralka na svetu, bi si z uvrstitvijo med prvim deset na turnirju Pure Silk v ameriški zvezni državi Virginija na stežaj odprla vrata do olimpijskih iger v Tokiu. Za dve mesti za Slovenijo se potegujeta še Pia Babnik (448.) in Katja Pogačar (552.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija