BEZOS NI VEČ NAJBOGATEJŠI ZEMLJAN: Prehitel ga je francoski multimilijarder Arnault, ki ima v lasti ta konglomerat

Svet

Jeff Bezos je izgubil naziv najbogatejše osebe na svetu. Njegova vrednost se je namreč v samo enem dnevu znižala za 13,9 milijard dolarjev.

Jeff Bezos in Bernard Arnault. 

Cena delnic Amazona je prejšnji teden močno padla in zdrsnila za 7 odstotkov, potem ko je družba poročala o manjši rasti od pričakovane v drugem četrtletju. Padec vrednosti Bezosa je Francozu Bernardu Arnaultu omogočil vzpon na prvo mesto na lestvici najbogatejših.

Arnault vodi konglomerat luksuznih dobrin Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), katerega podružnice so Louis Vuitton, Sephora, Moet & Chandon in Tiffany & Co.

Arnault je trenutno za 3 milijarde dolarjev bogatejši od Bezosa

Arnault je v prvem letu pandemije svoje bogastvo povečal za skoraj 100 milijard dolarjev. Arnaultova neto vrednost je v ponedeljek znašala 195,8 milijarde dolarjev, Bezosova pa 192,6 milijarde dolarjev.

Bezos se je lani v zgodovino zapisal kot prva oseba, vredna 200 milijard dolarjev, ker je Amazon s pandemijo imel velike dobičke. Dva multimiljarderja sta se letos maja in junija borila za prvo mesto, vendar se je z nedavnim preobratom Bezosov 50-dnevni obstanek na vrhu končal.

Na svetu je skupaj 2755 milijarderjev, od tega 86 odstotkov še bogatejših kot pred letom dni, poroča indexhr. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mozartkugeln |  04 .08. 2021 ob  13: 45
Si kar predstavljam kako sta se borila. Mislim da ju nič ne obremenjuje bolj kot neka lestvica navadnih smrtnikov.