ARETIRAN ZARADI POSKUSA UMORA: Italijan v Sloveniji najel avto in se odpeljal obračunat z bivšo ženo

Svet

64-letni moški iz Vidma (it. Udine) je bil aretiran zaradi poskusa umora svoje nekdanje žene, potem ko ji je dneve sledil z v Sloveniji najetim avtomobilom, ki mu je zamenjal registrske tablice. Moškega so  aretirali v Pulferu, ujeli pa so ga s pomočjo nadzornih kamer.

Fotografija je simbolična.

Glede na rekonstrukcijo dogajanja, ki jo je naredila policija, je moški ženski sledil kar štiri dni, njegov cilj pa je bil, da bi jo napadel v kraju daleč od doma, da ne bi vzbudil suma. Ženska se je po 30-letnem zakonu in nenehnemu nasilju pred tremi leti odločila za ločitev, potem ko je leta 2021 stisnil roke okoli njenega vratu, zaradi česar ga je prijavila policiji. Poleg tega je bila za konec januarja razpisana ločitvena obravnava, ki je moški ni želel tudi zaradi finančnih posledic.

21. decembra 2023 je tako možakar v Sloveniji najel avtomobil Fiat tipo ter zamenjal originalno slovensko registrsko tablico z italijansko. S tem avtomobilom je nato sledil svoji bivši ženi, jo pričakal v zasedi ter jo poskušal z nožem zabosti v prsi, a se je ženski uspelo rešiti.

Po napadu je moški pobegnil in ponovno zamenjal registrsko tablico avtomobila z originalno slovensko, še poroča Corierre Fiorentino.

Aretacijo bo zdaj moral potrditi še videmski preiskovalni sodnik. Pri preiskavi je sodeloval tudi Eurojust, agencija EU za kazensko pravosodno sodelovanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija