ALI LAHKO ŽENSKE UPORABLJAJO MOŠKE BRITVICE? Zlata pravila britja nog

Trendi

Britje nog deluje povsem preprosto opravilo, ki ga prakticira (skorajda) vsaka ženska. A da bi imele gladko, hkrati pa zdravo in negovano kožo, morate upoštevati naslednja zlata pravila. Še posebej previdne morate biti pri britju drugih delov telesa, kot na primer rok in pazduh.

Ali lahko ženske uporabljajo moške britvice? Odgovor je da. Ženske lahko mirne vesti uporabljajo povsem enake britvice kot moški. Res pa je, da obstajajo tudi posebej za ženske oblikovane britvice, ki naj bi se bolje prilegale različnim delom telesa. Predvsem je pomembno, da najdete britvico, ki vam bo odgovarjala.

Britvice ne delite z nikomer, ne z vašimi cimrami ali partnerjem. Z deljenjem se lahko namreč prenašajo bakterije, kar pa zagotovo nihče od vas ne želi, piše portal Real Simple.

Se vam mudi, nimate časa skočiti pod tuš in si noge obrijete kar na suho kožo? Delate veliko napako. S suhim britjem kožo dražite ter povzročate srbečico, rdečico in vrasle dlake. Kozmetičarke priporočajo, da pred britjem noge namažete z gelom, ki je namenjen britju kože. Če na dosegu roke nimate ne vode ne gela za britje, si lahko pomagate s tekočim milom ali balzamom za lase.

Po britju ne pozabite nahraniti kože z vlažilno kremo ali losjonom za telo. Z britjem namreč postrgamo vrhnji sloj kože, kar moramo 'nadoknaditi' z dodatno nego, da bo koža še naprej mehka in zdrava. Na dva do tri dni je priporočeno, da opravite piling telesa in s tem preprečite vraščanje dlak.

Napako počnete, če z britjem pričnete takoj ko stopite pod tuš, piše Real Simple. Britje pustite za konec tuširanja ali kopanja, da imajo pore čas, da se odprejo, koža je takrat topla, dlačice pa mehkejše. Prav tako je narobe, če britvico puščate v tuš kabini. Če želite, da ohrani svojo ostrino, jo pospravljajte na suho mesto.

Nikar predolgo ne uporabljajte iste britvice. Takoj ko ugotovite, da ni več ostra, jo zavrzite. Povečini lahko britvico uporabite za pet do deset britij.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija