ALARM ZA PRIMORSKO: Razglašena velika požarna ogroženost, kurjenje v naravnem okolju prepovedano!

Slovenija

Z današnjim dnem je na nekaterih območjih po državi začela veljati velika požarna ogroženost naravnega okolja, ki jo je v ponedeljek razglasila Uprava RS za zaščito in reševanje. Od danes naprej je v naravnem okolju tako med drugim prepovedano kuriti in požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, je zapisano na spletni strani uprave.

Velika požarna ogroženost naravnega okolja je razglašena na območju občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba, je zapisano v opozorilu na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

V naravnem okolju je od danes naprej poleg požiganja in odmetavanja gorečih predmetov oz. predmetov in snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove in požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih. Prav tako je izven pozidanih površin prepovedano uporabljati predmete in naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor, še opozarjajo na upravi. Na Agenciji RS za okolje (Arso) napovedujejo, da bo Slovenijo ta teden zajel vročinski val.

V četrtek in petek se temperature tako lahko dvignejo do 35, na Primorskem pa celo do 37 stopinj Celzija. Po podatkih Arsa zaenkrat kaže tudi, da bo teden minil brez padavin, le v četrtek zvečer obstaja možnost manjših krajevnih neviht. Več o vremenski napovedi za prihodnje dni lahko preberete tukaj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija