60 ODSTOTKOV VPRAŠANIH JE ZA PREDČASNE VOLITVE: Petina jih je za to, da Šarec spet sestavi vlado, kaj pa menite vi? (ANKETA)

Slovenija

Sodeč po izsledkih ankete, ki jo je za časnik Dnevnik izvedla agencija Ninamedia, 60,5 odstotka vprašanih meni, da so predčasne volitve bolj primerna rešitev za Slovenijo po odstopu premierja Marjana Šarca. Šarec je sicer s svojimi argumenti prepričal dobro polovico vprašanih.

Po rezultatih ankete je 19,4 odstotka vprašanih mnenja, da naj vlado sestavi Šarec z drugačno koalicijo, 10,4 odstotka jih meni, da naj vlado sestavi drug mandatar, 9,7 odstotka vprašanih pa je še neodločenih. Predčasne volitve najbolj zagreto zagovarjajo podporniki SDS, NSi, SD in Levice, medtem ko si podporniki LMŠ želijo, da bi vlado še naprej vodil Šarec.

Argumenti Šarca, da je odstopil, ker je ugotovil, da s svojimi poslanci in s sedanjo koalicijo ne more izpolniti pričakovanj ljudi, je prepričal 54,3 odstotka vprašanih, 37,9 odstotka jih ni prepričal, medtem ko je 7,9 odstotka vprašanih odgovorilo z ne vem. Argumenti so bili prepričljivi predvsem podpornikom strank LMŠ, SD in SMC. Anketo je za Dnevnik v ponedeljek izvedla agencija Ninamedia na vzorcu 513 anketirancev.

Kot je danes zjutraj zapisal na svojem Facebook profilu Šarec, 'bi moral za učinkovito delovanje vlade narediti temeljito rekonstrukcijo ministrske ekipe.' "A čemu? Kakšen smisel bi imeli vsi napori? S svojimi 13 poslanci sem naredil, kar sem lahko. Nekateri so jih imeli 5, obnašali so se pa kot da jih imajo 30. Edina poštena opcija je, da gremo na predčasne volitve in da ljudje povedo, kdo ima podporo in kdo ne."

Pred vami je anketa. V kolikor jo prekriva oglas, stisnite X.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija