19-LETNA SLOVENKA DOSEGLA NEPREDSTAVLJIVO: S turnirja izločila veliko Venus Williams

Svet

Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je zablestela na uvodu turnirja WTA v Acapulcu in iz nadaljevanja izločila peto nosilko Američanko Venus Williams. Slovenska kvalifikantka je prišla do največje zmage kariere in s 4:6, 7:6 (4) in 6:2 premagala nekdanjo številko 1 ženskega tenisa, ki na odprtem prvenstvu Mehike nastopa s posebnim povabilom.

Juvanova, ki se je na turnir uspešno prebila skozi kvalifikacije, je med drugim rešila sedem zaključnih žogic in po dveh urah in 38 minutah igre premagala zmagovalko sedmih turnirjev za veliki slam, ki je turnir v Acapulcu doslej osvojila že dvakrat (2009, 2010).

"To je kar malce neverjetno!" je dejala Juvanova po zmagi za spletno stran združenja WTA: "Spominjam se občutka, ko sem zaostajala s 4:5. Resnično sem hvaležna, da mi je uspelo zmagati in verjetno sem imela tudi nekaj več sreče."

Komaj 19-letna Slovenka, sicer 125. igralka z lestvice WTA, se bo v 2. krogu turnirja z nagradnim skladom 232.580 evrov pomerila z rojakinjo Tamaro Zidanšek, ki je v prvem krogu gladko, s 6:3 in 6:4 izločila Rusinjo Ano Kalinsko.

Jakupovićeva obstala že na uvodu turnirja

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović je v paru s Črnogorko Danko Kovinić izgubila že na uvodu turnirja dvojic v Acapulcu. Slovensko-črnogorsko navezo je v prvem krogu turnirja v mehiškem letovišču gladko s 6:4 in 6:1 ugnala japonsko-britanska dvojica Nao Hibino - Heather Watson.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija